Laparoszkópiás műtét előtt állok a SOTE II-n. Gondom van a beutalókkal. Nektek ki adta a beutalót?
Figyelt kérdés
Olyan nőgyógyászhoz járok magánúton, aki a SOTE II-n van, én nem vagyok budapesti, a váci kórházhoz tartozok körzetileg. Jó ideje várunk a babára, eddig minden eredményem jó, azt mondta a doki, hogy próbáljuk meg ezt a műtétet hátha a petevezetékekkel van gondom, adott egy papírt, hogy mikre kérjek beutalót a körzeti orvostól, (teljes vérkép, vizelet, EKG, mellkas rtg, hasi uh, és ezekkel a leletekkel jelentkezzem a kórházban a SOTE II-n az altatóorvosnál. Ma a körzeti dokim elküldött, hogy ő nem adhat ilyen beutalókat, mert ha valakit műteni fognak, akkor csak az a kórház írhat ilyen beutalókat, a körzeti orvos nem. Kinyomtatott egy jogszabályt és azt mondta adjam oda az orvosomnak. Holnap felhívom majd, de kíváncsi vagyok, hogy más járt így? Ha nem a körzetedhez tartozó kórházban műtöttek, akkor neked ki adott beutalót? És hol csinálták a vizsgálatokat, a körzeti kórházadban vagy abban a kórházban ahol műtöttek? MErt hogy legutóbb nekem a SOTE II-n egy vérvételt sem csináltak meg ottani beutalóval! Bocsi, hogy kicsit hosszú lettem.2011. okt. 18. 19:23
11/20 anonim válasza:
Köszönöm.neked is minden jót!már 3éve lassan,hogy szeretnénk.és most az átjárhatóságin kiderült,hogy csak az egyik oldal átjárható.amúgy az altatást kórháza válogatja.én tavaly nagyon rosszul voltam,8 órával a műtét után alig birtam kikelni az ágyból,meg 3x hánytam.most viszont a műtét után 2-3 órával fenn voltam,pedig most is volt ciszta,amit kivettek,5cmes.és csak 1x hánytam,amit előtte megettem fél kekszet.szóval ez elhanyagolható az előzőhez képest.szóval ha csak teheted,amig nem kelsz fel,addig ne egyél,igyál.
12/20 A kérdező kommentje:
Köszi a jó tanácsot! És neked volt valami jele annak, hogy nem átjárható a petevezetőd? vagy totál csak a műtét alatt derült ki, hogy gond van?
2011. okt. 24. 14:53
13/20 anonim válasza:
nekem az miatt nem átjárható,mert a jobb oldalon gyakorlatilag egy évig állandóan cisztám volt.hol megjelent,hol felszívódott.általában 4 cm-es volt,de volt 6 cm-es is.Most,mikor kivették 5 cm volt.2 hét alatt nőtt 2 cm-t.szóval a doki azt mondta,hogy ez a ciszta laposra elnyomta a petevezetőmet és ez miatt nem átjárható.azt mondta,hogy durva összenövés volt:alig bírta leszedni,mert a méhfalamhoz és a petevezetőhöz is nagyon ragaszkodott.Tavaly úgy volt,hogy amikor szintén laparral műtöttek endometriózis miatt (nem ez a doki),akkor mondtam a dokinak,hogy csinálja meg az átjárhatóságit,de elfelejtette.Kedves....szóval lehet,hogy előtte sem volt átjárható.egyszer sikerült teherbeesnem,de sajnos az 5.hét végén megjött :-(
14/20 A kérdező kommentje:
Túl vagyok a műtéten,hamarabb megcsinálták végül, mert hamarabb megjött. Bal petevezetőm nem átjárható, a jobb rendesen működik. Nem volt vészes a műtét, az altatástól sem kell félni.
2011. nov. 4. 11:23
15/20 anonim válasza:
Ez nagyon jó hír!Akkor most még egy pár hét pihi és utána mindent bele mert most könnyebb a teherbeesés!
Mielőbbi gyógyulást és nagyon sok sikert neked!
16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Neked is minden jót!
2011. nov. 5. 07:24
17/20 anonim válasza:
Szia,csak most láttam,hogy megvolt a műtét.Hát,amint látom,majdnem egy cipőben járunk,csak nekem pont a bal oldal a jó.Mivel nekem még cisztát is kiműtöttek,még nem tudunk próbálkozni sajnos,mert a szövettan még nincs meg.Pedig már 5 hete volt a műtét...
18/20 A kérdező kommentje:
Megvan már a szövettani eredményed? Nektek nem szurkált a hasatok, meg feszült műtét után két héttel?
2011. nov. 19. 13:49
19/20 anonim válasza:
szia,képzelt a dokit a 6.héten hívtam,és akkor jött meg a szövettan.Nem semmi...és igen,ez normális,amit érzel.nekem az előzőnél vagy 1/2-3/4 évvel utána is éreztem.mondjuk a mostani nem annyira érzékeny.
20/20 A kérdező kommentje:
REmélem negatív lett a szövettanod! Nem semmi, hogy 6 hét mire meglett az eredmény! Nekem most fog megjönni a műtét óta először, pedig nagyon bizakodó voltam, hogy esetleg ezután sikeres lesz a hónapunk, de már megvannak az előjelek (barnázás, hasfájás, stb). ):
2011. nov. 24. 13:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!