Segítség! Ma voltam a nőgyógyásznál, hogy a gyerekvállalásról beszéljek vele, és sajnos nagyon elszomorított. Mivel gyógyszert szedtem, így várni kell 3 hónapot azt mondta. Szerintetek? Nektek mi a tapasztalatotok?
A fogamzásgátló 48 óra alatt ürül ki a szervezetből. Azért szokták ajánlani a 3 hónap türelmi időt, hogy beálljon az ember saját, gyógyszer nélküli ciklusa.
De ha Te ezt nem akarod kivárni, akkor nyugodtan próbálkozzatok. A babának semmi baja nem lesz attól, ha az 1. hónapban fogan.
Még az is előfordulhat, hogy védekezés nélkül is csak a 4. hónapban leszel terhes, mert azt sem fogod tudni, mikor lesz peteérésed:)
Sok sikert!
A mai gyógyszerekkel nem kell várni semennyit, 1 nap alatt kiürülnek a szervezetből, ezért is kell minden nap szedni.
Igaza van annak, aki írta, hogy a gyógyszer utáni hónapokban nagyobb az esély a teherbeesésre. Sok ismerősöm járt úgy, hogy várni akart, az első pár hónapban még rendszeres volt a ciklusa, aztán mire elkezdtek volna dolgozni a babán felborult az egész, és nem jött össze.
Én sem vártam, hamar összejött a baba és minden rendben van vele és velem is.
sziasztok!
Ha ennyire nem adsz az orvosod szavára akkor menjél inkább másikhoz! Én azért járok a saját dokimhoz, mert 100 %-ig megbízom benne és elfogadom amit mond!Ő ismer téged és a szervezetedet! Nem bántásként és rosszindulatból írtam, de ez a véleményem!
A másik fele, meg, miért olyan sürgős a dolog? Ha gyógyszert szedtél akkor eddig nem akartatok babát, ha most eldöntöttétek miért nem tudtotok még várna 3 hónapot? Az szinte semmi, és legalább biztos ami biztos kiürül a gyógyszer és elkezdheted tudatosabban készíteni a szervezeted a gyerkőcre, pl. táplálkozás, vitaminok stb. Ez nem lóverseny, én hallgatnék a dokira és várnék, de ez privi vélemény!
Kedves utolsó!
Érdeklődni szeretnék, hogy Te esetleg biológus, biogenetikus vagy? Rettentően kíváncsi lennék az érveidre, hogy miért marad hónapokig a szervezetben bármilyen gyógyszer (nem a nehézfémtartalmúakra gondolok:)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!