Ha később babát szeretnénk párommal akkor melyik végletet alkalmazzuk?
fiatalok vagyunk, (de súlyos okok miatt, amit nem szeretnék nyilvánosságra hozni) elköttetné magát párom vagy én.
azon filozofálunk, hogy lombik bébi legyen, vagy mesterséges megtermékenyítés?!
tudom, hogy a lombik drága, és hogy páromnak az elkötése se olcsóság és elég hosszadalmas műtét az enyémmel ellentétben. Igazából nekünk nem probléma, hogy a babát így tudjuk összehozni.
azt szeretnénk tudni, hogy kettőnk közül ki vállalja be ezt?
kérlek ajánljatok valami jó szakembert, akár védőnőt is, aki tájékoztat minket mindenről.
Gondolom, ezt a kérdést is ugyanaz irta ki, mint ezt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__2..
Szerintem felelöségteljes orvos nem csinál ilyen indokkal ennyire végletes mütétet.
Hát azért ezt alaposan járjátok körbe.
Meg ez egy személyes vélemény, bár nem tudom mi az ok, de a egy lombik program nem két forint az államnak. Ilyen esetekben nem tartom jónak,hogy támogassa a TB!
Ha később babát szeretnétek, egyáltalán nem tartom jó ötletnek az elköttetést, legalábbis a női részéről tudok nyilatkozni, személyes tapasztalat miatt. Nekem más okok miatt nem voltak jók a petevezetékeim, nem én tetettem őket szándékosan tönkre. Pontos mensis ciklusokkal, minden vizsgált hónapban volt peteérésem, méhenkívülik voltak is emiatt, tehát jó petevezetékekkel simán terhes lehettem volna 2-3 hónap alatt. A lombikkal csak a 6. sikerült, mert a petefészkeim valamiért nem igazán reagáltak jól a hormonszurikra, az orvos sem tudta megmondani, hogy miért. Pedig mikor kivették a petevezetékeim, akkor a kórházban is, és a meddőségiben is azzal bíztattak, hogy 2-3 kezelésből biztosan sikerül, mert jól működő petefészkeim vannak. Na most gondolj bele, ezek a sikertelenségek nagyon letörtek, pedig nem én okoztam ezt a helyzetet. Nálad ha ugyanígy alakul, még pluszban ott lesz a lelkiismeretfurdallás is, hogy ezt a helyzetet szándékosan te idézted elő, és az is lehet, hogy egyáltalán nem sikerül majd babásodnod. Szándékosan ilyet nem javasolok, egyáltalán. Nagyon nagy hülyeség ilyenre gondolni is, mármint akkor, ha később babát szeretnél, és hidd el szeretnél, mert ez a nőkben genetikailag kódolva van. Ne csináld!
35+2 hkm
igen, szeretnénk, ezért lenne lombik majd..
viszont a te eseted más. nálunk inkább én akarnám a műtétet. mégis hogy lehetne gyermeke páromnak, ha ő kötetné el magát? nem hiszem, hogy az lenne a "jobb". mindenkinek máshogy alakul az élete, mi ezt szeretnénk most. van aki egész életében iszik, drogozik, meghalnak szerettei, egyedül, magányosan éli az életét. vagy csupán szellemi-fogyatékos. nem hiszem, hogy ezeknél rosszabb lenne amit én csinálnék.
És ha párod spirált tetetne fel? Az nem hormonális.
Őszintén mondom, ne az elköttetés legyen a fogamzásgátló megoldásotok. Egy lombik nagyon nehéz lelkileg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!