Mi tortenek akkor ha terhes vagyok, es kozben szedem a fogamzasgatlot? Lessz valami baj a babanak? ARTIZIAT szedek!
Nem lesz a babának emiatt baja, nyugi! Ezek a gyógyszerek már olyan kevés hormont tartalmaznak (amiatt is eshetsz teherbe mellettük, annak ellenére is ha rendesen szedted és nem hánytad ki stb...), hogy semmi bajt nem okozhat a magzatnak.
A fkistesó Mercilon mellett csúszott be nekünk, mostmár 1.5 éves és makkegészséges!
Ha utasítás szerint szedted a tablettát, szerintem nem vagy terhes.
A pisilés és a feszülés betegség tünete is lehet, pl. felfázás, vagy valamilyen alhasi gyulladás, még az sem biztos, hogy a méhednek köze van hozzá.
Vannak nők, akik félideig menstruálnak, de nálad ugye ilyen most nincs, mert megvonásos vérzés van.
Elvileg a tabletta 2 módon hat egyszerre:
- leállítja a peteérést
- elvékonyítja a nyálkahártyát, hogy ha mégis érik meg pete, ne tudjon beágyazódni - emiatt szokott kevesebb lenni a vérzés tabi mellett
Ha neked most levált rendesen a nyálkahártya, szinte kizárt, hogy terhes lennél.
Ha mégis, a babának nem lesz semmi baja (ezek a hormonok a fejlődésnek ebben a korai szakaszában nem ártalmasak a magzatra, csak több hónap múlva), de azonnal fordulj orvoshoz, hogy mi módon lehet abbahagyni a tabit, és ilyenkor mit kell tenni.
De ha nem vagy terhes, akkor sem ártana dokihoz menni, mert ha a tabi okozza a tüneteket (1 hónapja szeded, ha jól értem), meg kéne nézni, mi van a cisztával, nem nőtt-e esetleg vagy ilyesmi, mitől fáj a hasad, miért kell folyton pisilned. Ezek nem normális tünetek, nem tartoznak a normális mellékhatások közé.
Ha nem lenne gond, megírnád, hogy mi lett a teszt eredménye?
Kedves 11:31!
Minden tablettának van hibaszázaléka. Én beszedtem minden szemet, nem hánytam, nem volt hasmenésem, nem szedtem mellette más gyógyszert, mégis terhes lettem. De a teszt a biztos, ez tény.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!