Egy hónap múlva van időpontunk a budapest Kaáliba, mire számítsunk?
Szia!
Szerintem minden olyan vizsgálatot elfogadnak ami nem régi, ugyanis még menet közben is van amit meg kell ismételni. Első konzultáción nagyon türelmesen elbeszélgetnek veletek, elmondják az egésznek a menetét, inszem, lombik, a férjemnek még el is mutogatták valami képeken, hogy mi hogyan zajlik. Felveszik az adataitokat, betegségek stb, majd attól függ, hogy milyen vizsgálatokat fogadnak el abból ami már megvan, megkapjátok a beutalókat a többi vizsgálatra. Ezeket ott is el lehet végeztetni, igaz nem kevés pénzért, de te is megcsináltathatod ezért adják a beutalót, és akkor ingyenes. Majd ha minden vizsgálat megvan akkor kell újra telefonon jelentkezni új időpontért, amikor viszitek a vizsgálati eredményeket vissza és akkor beszélitek majd meg, hogy hogyan tovább.
Milyen vizsgálatok vannak már meg?
Igyekszem nem elfelejteni semmit, majd kiválogatod mi van már meg neked:
- teljes vérkép és vizeletvizsgálat, különféle fertőzések kiszűrése a vérből (HIV, TORCH, hepatitis-B)
Ciklikus hormon vizsgálat,
Nőgyógyászati vizsgálat (citológia, fertőzések kiszűrése - így HPV, chlamydia stb) nekem váladék, chlamydia és rákszűrés volt
- petevezető átjárhatósági vizsgálat (HSG, Hyscosy),
- ultrahang vizsgálat,
- immunológiai vizsgálat-spermium ellenes ellenanyagok kimutatása.(nálunk ezt nem kérték mivel elzáródás miatt kellett a lombik)
Férfiak esetében:
-teljes vérkép és vizelet vizsgálat, különféle fertőzések kiszűrése a vérből (HIV, TORCH, hepatitisz),
- spermavizsgálat: ondó vizsgálata legalább két alkalommal: spermiumszám, -alak, -mozgékonyság (előtte általában 4 napos önmegtartóztatás ajánlott, ondót bakteriólógiai szempontból is megvizsgálják, fertőzések kizárása) Mi ezt megcsináltuk már az időpont előtt egyszer, és ők elküldtek megismételni, de legalább nem telt az idő még ezzel is.
- urológiai, andrológiai vizsgálat (sperma vizsgálatra való jelentkezéskor egyben csinálták meg ezt is, férjem picit kellemetlenül érezte magát, hogy megfogdosta a doki de persze nem érte lelki trauma :-)))
Szerintem nagyon sok eredményed megvan, ha gondolod a HSG.re ott helyben már bejelentkezhetsz, mert azt csak mensi után pár nappal végezhető el, peteérés előtt. utána már nem csinálják, így eléggé elhúzódik. Érdemes belevágni, úgyis fogják kérni. A rákszűrés meg váladék és chlamydia sem lehet régebbi úgy tudom egy évnél, és a hormonsor sem. Ha mondjuk 9 hónapos, már érdemes megcsináltatnod, nehogy beavatkozás előtt azt mondják, hogy ismételni kell és ezért csúszik el a kezdés. Miután elkezditek sodorni fog az ár, észre sem veszek és már babás leszel, úgyhogy ne aggódj, nagyon jó kezekben leszel!!
Nem, inkább van ami időigényes, de még van időd. Kezd olyannal aminek az eredményéért többet kell várni: pl. rákszűrés, chlamydia, váladék. Én erre kb. 2-3 hetet kellett várjak. A másik meg a HSG. A többi viszonylag hamar megy, vérvétel (volt olyanom, hogy 8 kémcsővel vettek, tehát egyből néztek mindent) vizelet stb. De az eredmények még aznap vagy másnap megvannak.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!