Mekkora az esélye annak, hogy anyatejes babám mellett ismét teherbe essek?
Babám kilenc hónapos, anyatejes. Úgy tudom, hogy szoptatás alatt nehezebb a teherbeesés, mivel az összehúzódásokat eredményez a méhben. Ez minden esetben igaz? Ha esetleg mégis teherbe esek, elvetélhetek a szoptatás miatt? Erre mekkora az esély?
Tapasztalat valakinek?
Tegnap kellett volna megjönnie, de arra gondoltam, hogy a terhesség és szülés után még nem állt vissza rendesen a ciklusom. Ez is lehetséges? Az lehet, hogy ilyenkor nem csak késik, de ki is marad nem terhesség miatt? Ötödszörre kellene megjönnie.
És légyszi ne gyertek azzal, hogy védekezzünk, mert védekezünk, de ugye semmi sem 100%-os.
Köszi!
Szoptatás alatt valóban kevesebb az esélye, hogy teherbe ess, de azért jóval nagyobb, mintha nem használnátok fogamzásgátlót. Nem vagyok biztos a pontos számban, azt hiszem 30%-al kevesebb esély van teherbe esni.
Szerintem ne vetesd el, ha mégis terhes leszel. Vagy újabb babát nagyon nem akartok már? Tudom, hogy írtad, hogy ne írjunk ilyeneket, de ha nem akartok babát, akkor védekezzetek, számos módszer van, amit lehet használni szoptatás alatt is, ha pedig akartok, akkor miért vetetnéd el?
ha van peteérées, akkor simán teherbe eshetsz,inkább csinálj egy tesztet, ha pár nap múlva se jön meg.
Én 2,5 éves zoptatok, több mint 2 éve havi rendszerességgel menstruálok, de nyár elején egyszer l késett 2 napot8 borzalmas 2 nap volt), végül megjött:-))
Szia!
Én 21 hónapja szoptatok, és már babát várok! :) Még 3* szopik a lányom, és nem zavarja a pocaklakót! :)
De én is frászt kaptam volna ha 9 hós korában esek teherbe!Mi terveztük a másodikat is rögtön fogant ő is! :)
Amúgy a szoptatás akkor fogamzás gátló (vagyis nincs peteérés) ha 6 óra nem telik el két szopi között!Ha ennél több idő telik el (akár éjjel is) akkor már lehet/van az anyának peteérése!
De azzal hogy teherbe esel nem kell abbahygnod a szoptatást! :)Én is nagyon féltem ettől, mert a lányommal veszélyeztetett voltam a 4. héttől! :(
De bíztatott a szopitanácsadónk is (és a dokim is) hogy merjünk belevágni a másodikba, mert kicsi az esélye hogy újra úgy alakulnak a dolgok!És igazuk lett!
Most ráadásul még a tesi tanári diplomám befejezését is elkezdtem!Igaz csak két mozgásos órám van, de povakbabi olyan erős hgy semmi gondja nincs! :)
Bírja a nővére szopijait, azt hogy emelgetem, és bírj aaz aerobik és kézikabda óráimat is! :)
Drukkolok, hgy úgy alakuljon ahogy tervezitek!
Ja még annyit, hogy nekem 9 hós volt mikor először megjött, de 16 hós koráig nagyon összevissza!Utána simán visszaállt olyanra mint volt de 7 hónap kellett a pontossághoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!