Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit jelent az, hogy a ciklusom...

Mit jelent az, hogy a ciklusom 22. napján vett vérből a progeszteron eredményem 1.2 nmol/l?

Figyelt kérdés
Mennyi a normális érték? Ez gátolhatja a teherbeesést?
2009. ápr. 22. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Nincs ott mellette a referencia tartomány? Ott szokott lenni mindenféle laboreredménynél, hogy mettől meddig jó.
2009. ápr. 22. 14:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát, elméletileg a luteális szakasz közepén 38,4 nmol/l.

[link]

Ebben minden hormonértéket leírnak.

2009. ápr. 22. 14:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Ezek vannak alatta:

follikuláris fázis: 0-3.6

luteális fázis: 3-68

ciklus közepe: 1.5-5.5

posztmenopauza: 0-3.2

Ezek mit jelentenek? Sajnos nem tudok kiigazodni rajta, orvoshoz meg még sokára fogok eljutni:(.

2009. ápr. 22. 14:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát, te épp a luteális fázisban vagy, de a fázison belül sem mindegy, hogy mikor veszik a vért. Ezért kell a ciklus 21-24. napján venni, mert a progi ebben a szakaszban mutatja, hogy van-e probléma a sárgatest elégtelenséggel. Persze ez attól függetlenül egyénenként változhat, nem mindegy, kinek milyen hosszú a ciklusa. De te a 3 nmol/l-nél is kevesebbet produkálsz, a harmadát, tehát semmiképp nem fér bele a progi értéked a megfelelő intervallumba. Tényleg minél hamarabb dokihoz kellene menned :( Sajnálom :(

Remélem nincs igazam. Egyébként simán gyógyszerekkel helyrehozzák, nincs itt semmi komoly, épp csak tudom, hogy nem örülsz neki, mert így elnyúlik az az időszak, mire végre sikerül, én is türelmetlen vagyok. Én még csak május 4-én megyek a vérvételre (24. napon).

2009. ápr. 22. 16:27
 5/8 anonim válasza:

Elég rosszul érintett ez most... az első vérvételeimnek (ami a ciklusom 3. napján volt) az eredménye jó lett, a vashiányomat leszámítva, és erre az eredményre nem számítottam:(.

Azt hittem minden rendben lesz:(. Tudom, hogy lehet ezen segíteni, de egyszerűen nem értem, hogy tudtam ilyen alacsony progeszteron eredményt produkálni:S.

Azt hiszem megpróbálok hétfőn, vagy kedden elmenni az orvosomhoz. Ilyenkor clostylbegyt szoktak felírni ugye?

Köszönöm a válaszaitokat:)!

2009. ápr. 22. 16:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért simán az is előfordulhat, hogy ebben a ciklusban később lesz a peteérésed, hosszabb lesz a ciklusod, és akkor még a follikuláris fázisban vagy. Nem szoktak hosszú ciklusaid lenni?
2009. ápr. 23. 10:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Ebben a hónapban már volt peteérésem, 17-18-án. Éreztem is, meg az Lh teszt is kimutatta.

Eddig minden hónapban volt peteérésem, az viszont igaz, hogy kicsit hosszúak a ciklusaim. Miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését, 28-29 naposak voltak, de mostanában kezd 33-34 naposra beállni.

De ez nem jelent bajt ugye?

2009. ápr. 23. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem, ha nem nagyok a különbségek. A gyógyszer ideje alatt mindenkinek kb. 28 napos, mert azt a gyógyszer szabályozta. De lehet, ha nem szedtél volna gyógyszert, mindig 34 nap körül lett volna... Ez már nem fog kiderülni.
2009. ápr. 23. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!