Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi idő szünetet szoktak...

Mennyi idő szünetet szoktak javasolni az orvosok gyógyszerszedés és teherbeesés között?

Figyelt kérdés
Lassan 6 éve szedek fogamzásgátlót, kb. egy év múlva szeretnék teherbe esni. Mennyi ideig szükséges pihennie a szervezetnek? Azt tudom, hogy akár már az első hónapban összejöhet a baba, de azt is, hogy nem árt kicsit várni, nehogy baja legyen a babának... de mennyit?
2011. szept. 7. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom 3 hónapot javasolnak. Bár elvileg ha korábban jön össze akkor sincs semmi. Én is így lettem (mármint én közben lettem, tehát még csak nem is utána). :)
2011. szept. 7. 13:02
 2/5 A kérdező kommentje:
értem, köszi... párom nagyon ragaszkodna a 6 hónaphoz, de én feleslegesnek tartom! a 3 az szerintem is reális.
2011. szept. 7. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérdeztem anno a nődokimat, erre ő egyből rávágta, h semmit! A mai gyógyszerek már nem olyanok, mint régen, így nem kell várni.

Amúgy kb. 1év mire teljesen kiürül a szervezetből, tehát ha biztosabbra akarsz menni, h hamarabb teherbe ess, akkor én már most abbahagynám a helyedben.

2011. szept. 7. 13:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

az én nőgyógyászom is azt modna, hogy beszedem a levelet és megvárom a vérzést, utána már nem kezdem újra, akár már abban a hónapban sikerülhet, mert ilyenkor a gátolt peteérés beindul, egy hónspbsn skár többször is lehet, tehát nagyobb az esélye. Bár az orvosom nem mondta, de hallottam olyan legendát, hogy ugyanezek miatt nagyobb az esély az ikrekre is.. Én is kb 1 év múlva szeretnék teherbeesni, ezért kérdeztem rá, hogy mégis mennyivel kell hamarabb abbahagyni...

Elvileg baja nem lesz a babának, vagyis ha igen az sem a fogamzásgátlótól lenne (ne adj Isten), a szedése alatt is egészséges babák születnek

2011. szept. 7. 14:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, erről én is hallottam, hogy ilyenkor nagyobb az esélye az ikerterhességnek, de konkrétan leírva még sehol sem olvastam, nem tudom, mennyire releváns...
2011. szept. 7. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!