El vagyok keseredve! Van még remény? Vajon most mennyi idő lesz mire sikerül teherbe esnem?
Gőzerővel menj mihamarabb a vizsgálatoknak. Attól függ mi okozza a problémát... kb. 3 hónap...
Ha a rendelet miatti időpont a jún. vége, akkor megértelek, de nehogy bajod legyen...
Mindegy hányszor estél könnyen teherbe... sokat változhattál, elég ha valami miatt stresszelsz, akár tudat alatt.
A hosszan tartó stressz/szorongás az agyalapi mirigy működését befolyásolja, ami viszont a hormonrendszert szabályozza.
Ha nem működik megfelelően az agyalapi mirigy, akkor emelkedett a prolaktin szint. Ha emelkedett ez a szint, akkor blokkolja a teherbeesést úgy, hogy nem működik helyesen a petefészek. Ezen belül vagy nincs peteérés, vagy ha van, akkor nem reped meg a tüsző. Vagy ha meg is reped = van ovuláció, de a tüsző nem termel elegendő sárgatestet. Ez a progeszteron érték is elégtelen, ami viszont felkészíti a méhnyálkahártyát a terhesség megtartására. Általában vékony a nyálkahártya, ha meg is tapad a megtermékenyített petesejt, elégtelen a progeszteron ellátottság, a hormon nem dolgozik helyesen, a labilitás miatt leesik a hormonszint ezáltal vetélés léphet fel.
Ha az elején indulunk ki, akkor általában az agyalapi mirigyre ható gyógyszert használják (Bromocriptin), rásegítenek a peteérésre (Clostilbegyt), esetleg tüszőrepesztőre is szükség lehet (Choragon) ez nem mindig szükséges, s a terhesség bekövetkeztével - pozitív teszt után - azonnal (Utrogestannal) rásegítenek a progeszteron szint rendbentartására a 12. hétig.
Bizakodj! Nem lehet nagy baj! Hidd el!
Természetesen akkor ha a szervezeted jól reagál ezekre, s a petevezeték átjárható és nincs elváltozás a méh üregében...
Előző vagyok:
Az agyalapi mirigy helytelen működése okozhatja a peteérés elégtelenséget, akár ha nem reped meg a tüsző, s ez mind felelős akár a ciszta kialakulásáért is, emiatt elhúzódhat a ciklus vagy kevés a mens. mennyisége stb.
Sajnos ezeket az utakat végig jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!