Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » El vagyok keseredve! Van még...

El vagyok keseredve! Van még remény? Vajon most mennyi idő lesz mire sikerül teherbe esnem?

Figyelt kérdés
Van két kislányom, semmi problémám nem volt a teherbeeséssel, egyből sikerült, soha nem volt problémám a vérzésemmel, decemberben is elsőre teherbe estem, viszont a 3. baba elment 6 hetesen. Azóta aztán megkezdődött az én kálváriám is, nincs peteérésem, nem jó a méhnyálkah-ám, nagyon vékony, nem vastagszik meg a ciklus 2. felére se, most már 40 napja nincs menzeszem, dokim duphastont irt fel,ami elvileg majd meghozza pár nap múlva, aztán jön egy rakás hormonlabor, uh vizsgálatok, hogy van e pé, hogy áll a nyh. Annyira féltem ettől, hogy egyszer majd én is igy járok, iszonyat türelmetlen vagyok, annyira vágyom erre a 3. babára. És még megnehezíti a dolgunkat, hogy a férjem külföldön dolgozik és 3 havonta jön haza. Szerintetek június végéig rendbe fog ez jönni és teherbe tudok esni?
2009. ápr. 20. 20:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Gőzerővel menj mihamarabb a vizsgálatoknak. Attól függ mi okozza a problémát... kb. 3 hónap...

Ha a rendelet miatti időpont a jún. vége, akkor megértelek, de nehogy bajod legyen...

Mindegy hányszor estél könnyen teherbe... sokat változhattál, elég ha valami miatt stresszelsz, akár tudat alatt.

A hosszan tartó stressz/szorongás az agyalapi mirigy működését befolyásolja, ami viszont a hormonrendszert szabályozza.

Ha nem működik megfelelően az agyalapi mirigy, akkor emelkedett a prolaktin szint. Ha emelkedett ez a szint, akkor blokkolja a teherbeesést úgy, hogy nem működik helyesen a petefészek. Ezen belül vagy nincs peteérés, vagy ha van, akkor nem reped meg a tüsző. Vagy ha meg is reped = van ovuláció, de a tüsző nem termel elegendő sárgatestet. Ez a progeszteron érték is elégtelen, ami viszont felkészíti a méhnyálkahártyát a terhesség megtartására. Általában vékony a nyálkahártya, ha meg is tapad a megtermékenyített petesejt, elégtelen a progeszteron ellátottság, a hormon nem dolgozik helyesen, a labilitás miatt leesik a hormonszint ezáltal vetélés léphet fel.

Ha az elején indulunk ki, akkor általában az agyalapi mirigyre ható gyógyszert használják (Bromocriptin), rásegítenek a peteérésre (Clostilbegyt), esetleg tüszőrepesztőre is szükség lehet (Choragon) ez nem mindig szükséges, s a terhesség bekövetkeztével - pozitív teszt után - azonnal (Utrogestannal) rásegítenek a progeszteron szint rendbentartására a 12. hétig.

Bizakodj! Nem lehet nagy baj! Hidd el!

Természetesen akkor ha a szervezeted jól reagál ezekre, s a petevezeték átjárható és nincs elváltozás a méh üregében...

2009. ápr. 20. 21:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok:

Az agyalapi mirigy helytelen működése okozhatja a peteérés elégtelenséget, akár ha nem reped meg a tüsző, s ez mind felelős akár a ciszta kialakulásáért is, emiatt elhúzódhat a ciklus vagy kevés a mens. mennyisége stb.

Sajnos ezeket az utakat végig jártam.

2009. ápr. 20. 21:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes válaszokat! Sokat segítettél, bár még párszor el kell olvasnom, hogy fel is fogjam. Nagyon remélem , hogy mihamarabb rendbe jövök én is!
2009. ápr. 21. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!