Lehet belőle baba? Progeszteron szint.
Az emelkedett progeszteron szint normális körülmények között 2 dolgot jelnthet: Az egyik, hogy volt ovulációd, ami jót jelent, ugyanis ez szükséges a teherbe eséshez, a másik, hogy már terhes vagy. Nem emlékszem a normálértékekre, de asszem akkor ennél még magasabb kellene, hogy legyen. a hormonok ciklikus változást mutatnak, emiatt kérdezem, hogy mikor menstruáltál legutoljára? ahhoz képest mikor volt a vérvétel?
Ezen kívül is vannak okai, néhány betegség, de feltételezem, hogy egy fiatal nő vagy, és ebben az esetben a legvalószínűbb, hogy ovuláció után történt vérvétel. Írd meg mikor volt a vérvétel az utolsó menstruációhoz képest, és addig utánanézek a normálértékeknek is.
Majd megírom,hogy mi lett az eredmény :) Ti mióta probálkoztok?
csak azért kérdeztem a progeszteron szintet,mert én azt találtam a neten,hogy 35nmol/L fölött már a terhességet jelzi...volt olyan akinek 56 volt (terhes volt,mint kiderült) és volt olyan is akinek 100 fölött volt (ő ikreket várt)
Hát ezen a papíron csak a glükóz és az inzulinos eredmények vannak:
Glükóz 60' 6,2nmol/L
Glükóz 120' 6,1nmol/L
Inzulin 60' 71,0 mIU/L
Inzulin 120' 66,6 mIU/L
Ezek jók vagy rosszak?
Ez egy terheléses vércukor vizsgálat eredménye, nem pedig egy sima vérvételé. A vizsgálat úgy zajlik, hogy mérnek egy cukor és inzulin szintet. Utána megitatnak veled standard mennyiségű cukrot, és két óa elteltével megismétlik a vérvételt.
Glükóz 60' 6,2nmol/L, ez jobb lenne 5,6 alatt, de ez még nem jelent cukorbetegéget, csak emelkedett éhgyomri cukrot, amiből több tíz év múlva lehet betegség, figyelj majd oda.
Glükóz 120' 6,1nmol/L, ez teljesen jó.
Inzulin 60' 71,0 mIU/L
Inzulin 120' 66,6 mIU/L, ez a kettő viszont eléggé soknak tűnik nekem, mindenképpen konzultálj az orvosoddal.
Ezeket a méréseket szerintem azért végezték, mert a PCO szindrómát szeretnék kizárni vagy megerősíteni.
Korábbi progeszteron szintedből következtetve nem vagy az, a magasabb inzulin viszont utalhat rá. A PCO diagnózisa viszont rendkívül nehéz, és összetett, emiatt orvosod lehet, hogy még kér pár vizsgálatot.
Kérdezted, hogy ki mióta próbálkozik. Úgy néztem, hogy csak ketten válaszoltunk neked. A másik hölgy írta mióta. Én nem próbálkozom, csak egy orvos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!