Igaz az, hogy az elovaladekban is van sperma es attol is teherbe lehet esni?
ja es az is igaz hogy ha a levegon van a sperma akkor "elpusztul"?
kerlek ne bunkok valaszoljanak..
en csak ilyen teren meg tapasztalatlan vagyok
de arrol van szo hogy a baratommal meg nem fekudtunk le csak a penisze simogatta ott..es elovaladek jott ki belole azelott..es ugye nagyon kicsi az eselye annak hogy terhes legyek?
koszi a valaszokat
16/L
majd ha eljutunk odig persze hogy gumival
csak azert megkerdeztem ezt is,hogy tudjam
hisz meg nincs valami sok tapasztalatom ilyen teren
Igaz!
Én is az előváladéktól lettem terhes,mert amúgy mindig gumival csináltuk,csak az elején nem. Hiba volt,már tudom. Saját kárán tanul az ember,ha már annyi eszem nem volt!:-(
Igaz, hogy levegőn is életben maradnak, de csak akkor ha megfelelő körülményeket biztosítunk nekik. Mikor kikerül a sperma és a bőr felületére kerül egy hőstressz éri(melegről azért jóval hűvösebb helyre), majdha nem kap "táptalajt" amit pl, a hüvelyváladék biztosít akkor biza gyorsan elpusztul. Hogy életben maradjon sok fehérje dús környezet kell neki.
Leírok egy példát ami módon megtartják a spermák életképességét. Magát aspermavételt is előre melegített magadott hőmérsékletű "tartályba" veszik. Pont azért hogy ne érje akkora hőstressz. Itt akár 1-2 fok eltérés is számíthat. Majd gyorsan 15-30 perc múlva már higítják is olyan anyagokkal amit kifejezetten a sperma eltartására dolgoztak ki. Így tényleg életben maradnak jó hosszú ideig. Akár 12 napig is termékenyíthető.
De ilkyen körülményeket mi nem tudunk biztosítani(mármint a bőrünkkel stb.) Maga a hüvely peteéréskor főleg hasonló elven működik. tartósítja a spermát.
Elég fura szó rá de így van.
A lényeg így tényleg minimális az esély teherbe esni. De azért lehet, mert sok minden függ a termékenységtől is.
Van olyan nő aki nagyon nehezen esik teherbe(évekig próbálkoznak élesben, nem él egészségtelen életet stb mégsem jön a baba és van olyan típus is akire csak ránéznek és már terhes.)
A tűzzel nem szabad játszani. Ezért tényleg mindig legyen nálatok óvszer és használjátok még akkor is ha nincs aktus. Vagy menj el a nőgyógyászodhoz.Oda úgyis érdemes elmenni évente egyszer. És kérd ki a véleményét a gyógyszerek terén. Ha azt szeded, akkor nem kell félni ilyen helyzetektől.Nincs olyan hogy elfelejtettük a gumit. Nagy volt a hév stb.
Sok sikert.
mar kezdek ketsegbeesni hogy terhes legyek..
mert nem tudom milyen tipusu vagyok,hogy akar elovaladektol is teherbe eshetek..
de nalunk ugy volt,hogy pettingeltunk meg minden.. de o egyszer se engedi ki..hanem csak a valadek jott..
aztan pihentunk kicsit..beszelgettunk meg minden..
es egy kis ido mulva tortent ez a "kozelkerules"
addigra mar ugymond "megszaradt"az az elovaladek..
igy is lehetseges??
ha kicsi ra az esely de igyis lehetseges?
Ha félsz tőle, nagyobb az esélye, ezzel csak bevonzod, mondd, hogy minden rendben lesz!
De amúgy ne félj, mert nincs rá túl sok esély...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!