Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az normális, hogy PCOS-s...

Az normális, hogy PCOS-s vagyok és a dokim nem ír rá fel semilyen gyógyszert?

Figyelt kérdés
A nőgyógyászom egyben endokrinológus is, már több hónapja "kezel" egy csomó vérvételen voltam, meg elküldött dietetikus nővérhez, de semilyen gyógyszert nem ír fel. Itt több helyen olvastam, hogy clostit, meg mercformint (lehet,hogy rosszul írtam) írt fel az orvosotok, de nekem semmit, csak annyit mondt, hogy diétázzak. A PCOS mellet még anno 2004-ben diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést, amire naponta 150 mg Letroxot szedek. 1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, mert a párommal babát szeretnénk.
2011. aug. 31. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Mert sok esetben nem a hormonok hozzák helyre, hanem a diéta, ha a PCOS-odat inzulinrezisztencia okozza. A diéta mellett rendszeres mozgás is kell.
2011. aug. 31. 20:37
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

szia!

Nem normális. Mindenképpen gyógyszert is kell szedj ahhoz, h terhes legyél, illetve a pco kezeléséhez is kell.

Igen, jól írtad, h merckformint adnak általában, ez cukorbeteg gyógyszer. Nekem a dokim csináltatott elöször vérvizsgálatokat, de fel is írta a merckformint. Az endokrinológus ugyanugy.

Ha babát szeretnétek, akkor mindenképp kell a merckformin. Vannak olyan pcosok, akiknek elég a mercformin a teherbe eséshez. Ha ez nem használ, akkor szokta a doki felírni a clostyt, hogy legyen peteérés.

Szerintem keress olyan orvost, aki felírja. Lehetsz kezelés nélkül is babás, de nagyon kicsi az esélye.

Minden jót!

2011. aug. 31. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem is tök ugyanez volt pajzsmirigy alulműködés+PCO. Nem írt fel a doki a PCO-ra gyógyszert.

Augusztusban diagnosztizálta nőgyógyász a PCO-t (akkor kezdtünk gyúrni a babára :)), novemberben erősítette meg endokrinológus, a pajzsmirigy problémával együtt. Azt mondta kezdjek el diétázni, egy picit fogyni. December közepén elkezdtem kicsit tornázni, majd 2 hét múlva kiderült, hogy terhes vagyok.

Tehát nem feltétlenül szükséges gyógyszer. (Bár én ittam pár hétig természetgyógyász által összeírt teakeveréket, egyik ismerősömtől kaptam.)

Szombaton lesz 1 éves a kisfiam :)))

2011. szept. 1. 00:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A metformin hatóanyagú gyógyszerek (pl. Merckformin, Meforal) akkor használandók, ha vércukor, illetve inzulin érintettség is van. Gondolj bele, hogy ha a vércukrod rendben van, és erre beszedsz ilyen gyógyszereket, akkor annak vajon mi lehet a következménye? Igen, hypoglikémia.

Azaz nem törvényszerű, hogy ilyen gyógyszereket szedj, pláne indok nélkül. Nem lehet ugyanazon terápiával gyógyítani más-más embereket, tünetegyütteseket. Ezek nem csodaszerek, hogy majd ettől teherbe esel, megfelelő indikáció alapján szedhetők.

Az igaz, amit már előttem is írtak, hogy a PCO mozgással, és diétával (alacsony GI) karbantartható, és a vágyott baba eljövetelét is segítheti.

Sztem örülj neki, hogy nem kell még több gyógyszert szedni.

De ha igazán megnyugtató választ szeretnél, akkor az orvosodtól kérdezz rá, hogy milyenek voltak a vércukor és inzulin eredményeid (normál vércukor mellett is lehet rendkívül magas az inzulin!), és szerinte indokolt lenne -e egyéb gyógyszerezés. Illetve egy diabetológus tanácsát is kikérheted (a szakirodalom azt mondja, hogy belgyógyász, endokrinológus, és nőgyógyász szükséges a pontos diagnózis felállításához).

[link]

Sok sikert a babához! :)

2011. szept. 1. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!