Várjak, vagy ne várjak? Mennyi idő alatt tisztul ki egy nő szervezete a fogamzásgátlótól?
1 nap alatt kiürül a szervezetből,ezért kell naponta szedni értelemszerűen.Pontosabban nem egy nap hanem 36 óra kb.
Azért szokták javasolni,hogy "pihentesd" maga a baba előtt,hogy az önálló hormonháztartásod,a ciklusod visszaálljon.
ja igen és a lényeg: erre 2-3 hónap alatt jösz rá,hogy hány napos a ciklus,miylen változásokat észlelsz a gyogyszer abbahagyűsa után stb
De akár az utolsó szem után 2 nappal is elkezdhettek probálkozni,csak célszerübb megvárni amig legalább nagyjábol beáll a ciklusod
Szia!
Nem kell várni, a tabi azonnal kiürül, mint már egy előttem válaszoló is írta. :-)
Ezek a tabletták csak olyan hormonokat tartalmaznak, amik amúgy is megvannak bennünk (vagy annak gyári megfelelőjét, de ezt a szervezetünk nem tudja megkülönböztetni). Csak éppen úgy vannak adagolva, hogy ne legyen peteérésünk, de ha mégis lenne, akkor a nyálkahártya ne legyen alkalmas a beágyazódásra. Nem méreg, ami károsítana!
Hogy ne zavarja össze a szervezetedet, a levél végéig be kell szedni az utolsó hónapban, amikor még szeded. Utána viszont nincs miért várni, azonnal lehet próbálkozni. :-)
Jön még egy "megvonásos" vérzés az abbahagyás utáni pár napon belül, de onnantól az már a rendes ciklusod első napja, és indíthatjátok a babtervezést. :-)
Amúgy ilyenkor nagyobb az esély a teherbeesésre, mert a gátlás alól felszabadult petefészkek nagyon elkezdenek dolgozni, és akár több petesejt is érhet.
Nem tudom, mi ez a "várjatok pár hónapot" mizéria, de semmi alapja nincs, az tuti! :-)
Ha pedig a szervezeted nincs még felkészülve, legfeljebb nem esel azonnal teherbe. De a gyógyszertől nem lesz beteg a babátok! :-)
Köszönöm, az eddigi válaszokat!
Épp ez az, hogy én sem tartottam semmi értelmét a várakozásnak.Ha jönni szeretne akkor úgy is jön, ha meg még nincs itt az ideje akkor megvárakoztat egy picit. Csak mivelhogy a betegtájékoztató ezt javasolta, gondoltam hátha várni kellene.
Azzal meg nincs gond, mert beszedtem teljesen a 21db tabit. Most következik, hogy megjöjjön, és utánna hajrá sztem :)
A betegtájékoztató, aminek a részletét beírtad, azt is hozzáteszi : "ezután könnyebben kiszámíthatja, mikor fog a gyermeke megszületni". Csak ezért írják, hogy várd meg az első rendes vérzést. :-) Hogy emlékezz rá, hány napos valójában a ciklusod. De igazából ez lényegtelen, mert a dokik úgyis 28 nappal számolnak, amikor kiírják a szülés várható dátumát, az UH alapján pedig szinte napra pontosan meg tudják mondani, mikor fogant a baba. :-)
Akinek viszont nem áll vissza rögtön a rendes ciklusa, az ha nem próbálkozik rögtön, tudni fogja, hogy a tabi abbahagyása miatt késik, nem baba miatt, így nem kell tesztelgetnie, hogy mi a helyzet. De úgyis tesztel mindenki. :-)
Ha késik a mensi, a dokinak úgyis az az első kérdése, hogy tesztelt-e. :-)
Minek kínoznátok magatokat alternatív védekezési módokkal, ha úgyis babát szeretnétek?
Mindent bele, megy a drukk, hogy mihamarabb sikerüljön! :-)
Bnőm is kismama, 5 hetes :). Tegnap voltak dokinál az első szívhangon. Már 4 centis a baba, és látták hogy ver a pici szive. Mondtam neki, hogy kérdezzen már rá nekem erre a dologra, hogy mit mond mégis azért egy szakember,de ahogy ti is írtátok, a doki is azt mondta, nem kell várni nincsen semmi jelentősége, és semmi baja nem lesz a babának. Meg nem befolyásol semmit ez az egész.
Ne is mond! :) Én már annyira szeretnék, most jött meg még öt nap és elmúlik:))))) Aztán lets go, ahogy az egyik munkatártsam szokta mondani! Tudom, nem lehet görcsösen akarni ezt az egészet, de azért nem bűn, ha szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!