Mit jelenthet, ha mensi alatt nagyobb darab valamik is távoznak belőlem? A vérzés 3 napot késett az eddigi leghosszabbhoz képest.
Ha nem működik megfelelően a peteérés, ha a tüsző túl sok ösztrogént termel, akkor túlvastagodik a méhnyálkahártya. Ez leválhat nagy darabokban erős vérzés mellett. Vetélés azért talán ilyen korai időszakban nem járhat ilyen tünetekkel.
Nálam másfél évig okozott problémát a túl sok stressz miatt kialakult hormon elégtelenség. Ezt akkor fogamzásgátló terápiával hozták rendbe, de akkor még nem terveztünk babát.
Köszi a választ.
Hát, én 10 éve nem szedek fogamzásgátlót, mert állandóan véreztem tőle, ráadásul babát is szeretnénk, ezért remélem, nem ehhez az eszközhöz nyúlnak, ha nálam is az a probléma lesz, mint nálad. Holnap lesz a hormonvizsgálatom első vérvétele.
Egyébként ez a kezelés milyen hosszú volt, több hónap?
Hát túl nagy kezelésnek nem tekinthető, ha a fog.gátlóra gondolsz, ugyanis minden orvos, ügyeletes is elhajtott, hogy nincs nekem semmi bajom. Nem szoktam hozzá ezekhez a tünetekhez... Mígnem egy orvos válaszol fórumon kaptam olyan infot, hogy stressztől lehet igen ennyire komoly panasz. Hidd el, igaza volt...
Mivel nem akartam fog.gátlót szedni és nem hittem el, hogy nincs bajom, ezért lehetett volna rövidebb idő is a "gyógyulás" folyamata, de össz-vissz kb. 1,5 évre tehetem. Persze, ha babát szeretnél, akkor más eszközhöz folyamodnak, megintcsak akkor, ha a kedves orvos nem ráz le újra fog.gátlóval, miszerint mondjuk szedd 3 hónapig... A fog.gátló egyébként is tüneteket szüntet, az alapbetegség visszatérhet.
Köszi. Örülök, hogy ilyen sokat írtál, nem intéztél el egy fél mondatos válasszal :)
Gondolom most a hormonvizsgálat alatt megnézik az ösztrogénszintemet is, talán majd többet tudok egy hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!