Hőmérőzésnél számít, ha kelés elött 1,5 órával korábban megébredek (párom akkor kel), de nem kelek ki az ágyból, hanem vissza alszom és ébredésnél mérem a hőm?
..ezt sokáig én sem tudtam. De aztán- pont a tiédhez hasonló a helyzetem- megmértem a korábbi ébredéskor is, és a második ébredésnél is. Egyik esetben sem mocorogtam mérés előtt kicsit sem.
A tapasztalatom az volt, 1-2 óra eltéréssel null komma null a változás, nekem ugyanannyit mutatott a hőmérő.
Nem ide tartozik, de amellett, hogy 4 hónapon át nagyon hasonlóan alakult a görbém és a cervixem, tehát meg voltam győződve arról, hogy én aztán tudom, mikor van a pém, a doki némi vizsgálódás után közölte, hogy 3 nappal később.
Igaza volt...
Köszi a választ! Nkeme eddig össze vissza volt a ciklusom,csak ebben a hónapban kezdtem el mérni a hőmet,megnéznéd,hogy volt-e már pé-m? Mert pár napja nagyon leesett.
Szia!
Azért még várj pár napot, követheti ezt még több hőleesés is, és az utolsó nagy leeséskor van a pé. Persze, ha semmi rendkívüli nem történik az egészségi állapotodban. Úgy értem, láz utáni leesés nem játszik.
Nagyon alacsony a hőd... Ugye nem hónaljban méred? Ezen kívül, ha csak nem 23-24 napos ciklusaid vannak, kizártnak tartom, hogy ilyen korán legyen pé-d, a tüszőnek idő kell, hogy megérjen- bár mindenki más-és más, és van spontán peteérés is...
Én a paramétereidet elmesélném egy orvosnak, és kérnék egy UH-os tüszőkövetést tőle. Megéri.:)
Az a doki, aki elintéz E vitaminnal vagy azt mondja, várjál egy évet, és ezeket a tanácsokat HORMONVIZSGÁLAT NÉLKÜL a semmire mondja, azt érdemli, hogy cseréld le egy másikra.
Mi van, ha a testedben olyan hormonrendellenességek vannak, amelyek többet is árthatnak egy év múlva? Én nem vayok parázós típus, de a jövőm a jövőm, a gyerekem meg mindennél fontosabb, hogy meg tudjon születni.
Ezért a véleményem az, hogy gyógyszer abbahagyása után pont úgy, mint a szedése előtt az a korrekt, ha megnézi a hormonjaimat, a petém érését az orvosom.
Ha magától nem akarja, akkor kérni kell tőle, vagy keresni egy másikat.
A málnalevél és palástfű tea valóban remek dolog, de ha nem tudod, ha fogalmad sincs, mi okoz rendszertelen ciklust, akkor mire iszod????
Az erre nem válasz, hogy a fogamzásgátló utóhatása, mert ennek is van konkrét oka, amit én a helyedben szeretnék tudni. Egy hónap alatt minden kideríthető, és nincs több találgatás, öngyógyítás, azaz rizikó sem.
E vitamin: a májban fokozza a progeszterontermelést. DE! Az elégtelen progeszteron nem ok, hanem következmény. Azaz a peteérésed nem megfelelő, emiatt alacsony annek a hormonnak a szintje, és ha pótolja utólag, attól nem lesz jobb a peteérésed.
A dokidnak javasold Te is, hogy fordítva gondolkozzon, vagy egyszerűen cseréld le egy olyanra, aki nem a röntgenszemeinek hisz, hanem egy vérvizsgálat eredményének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!