Ha a megtermékenyüléstől számítva pont 3 hét telik el, akkor a doki fog már látni valami (legalább petezsákot) az UH-n?
elvileg petezsáknak már kell lennie az 5. héten,igen:)
ha szerencséd van,lehet hogy már szívhang is lesz:)))))))))))))
szorítok++++
Szia!
Először is gratulálok a terhességedhez!:)
Ultrahang készülékkel a terhesség az 5-6. héten diagnosztizálható biztosan, ilyenkor már az embrió szívműködése kimutatható. A pete dió nagyságú, az ébrény (baba) 1 cm hosszú. Felismerhető a fej, a törzs, a végtagbimbók, megtalálható a szív és az agy is, valamint a szikhólyag is.
3 hetesen még az UH nem sokat lát. Ilyenkor az un. béta HCG nevű terhességi hormon vérből való kimutatásával legkönnyebb kimutatni a terhességet, ugyanis ez a hormon már pár napos terhességnél is jelen van, és a vérből kimutatható.
Az orvos 3 hetesen láthatja a megvastagodott méh nyálkahártyát, és a petezsák szerű képletet.
Remélem tudtam segíteni. Üdv. egy szülésznő
Bármiben tudok segíteni írj nyugodtan!
Szia!
Ne haragudj, hogy csak most tudok válaszolni, de nem voltam gép közelben!
Nos a terhességet, mindig az utolsó menstruáció kezdetének első napjától számítjuk. Tehát, ha pl. valaki 2009,01,02-án kezd el menstruálni és utána nem jön meg, akkor 2009.01.02-től számítjuk ki a szülés várható időpontját. - 3 hónap, + 7 nap. Remélem tudtam segíteni.
Ne aggódj, semmi baj sincs a terhességeddel!
a szívcső pulzációja a 6.héten indul be. mert még ezután fejlődik ki a szív teljes egészében! Hidd el minden rendben van! Ne hagyatkozz az újságokra és a neten olvasható mindenféle cikkre! Hidd el az orvosok tapasztaltak, tudják mikor mekkora egy terhesség. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!