Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnál így gyermeket vagy...

Vállalnál így gyermeket vagy várnál a megfelelő háttérre?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy nagyon megoszlanak a vélemények a gyermekvállalással kapcsolatban: Valakik szerint ráér egy nő 30 éves korában szülni, valakik szerint pedig nem baj az, hogyha egy nő fiatalon (20 év felett) szül. Valakiknek a karrier előrébb való, mint a családalapítás. Persze ez is egy nézőpont. Most jönne a személyes része a dolgoknak:

Mi a vőlegényemmel 21 évesek vagyunk, lassan 1 éve együtt élünk (nem albérletben). Sajnos munkánk még nincs, így..erre nem lehet alapozni. Természetesen rajta vagyunk az ügyön, hogy állást találjunk és dolgozzunk. Viszont..ez sajnos egyáltalán nem könnyű. Mindketten vágyunk már egy babára, tudjuk, hogy azt a gyermeket nem elég megszülni, el is 'kell' tartani, fel is 'kell' nevelni és ezek pénzbe kerülnek. De a munkaerőpiacon sem hemzsegnek az álláslehetőségek, már nem vagyunk tanulók, hogy diákmunkára mehessünk. Pályakezdőként pedig szintén nehéz elhelyezkedni, mert nincs pár év munkatapasztalat. Segítségünk lenne a gyermekvállalásnál annyi, hogy babakocsira, kiságyra, ruhákra nem kell költenünk, mert azt kapnánk rokontól. Éveket pedig nem szeretnénk várni arra, hogy mire meglesz a megfelelő anyagi háttér. Ez sajnos nem úgy működik, mint régebben. A kérdésem pedig az lenne, hogy ilyen esetben Te mit tennél? Számodra melyik fontosabb? Megfelelő anyagi háttér vagy pedig az, hogy gyermeked legyen?

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!

2011. aug. 7. 13:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%
Jaj, a lényeg lemaradt: a szuper lehetőség nekünk egyik pillanatról a másikra, a semmiből érkezett. Tehát bármi lehet, bármelyik nap történhet valami, kaphattok állást, és jöhet a babó. :)
2012. febr. 1. 19:01
 12/15 anonim ***** válasza:
39%

Szia!

Ha még nem dolgoztál gyesre sem mehetsz. Egy év munkaviszony szükséges hozzá. Helyetekben nem arra gondolnék, hogy baba, hanem arra hogy munka. Egy év után, lehet baba.

Nem a babakocsi, a ruha, a kiságy a drága! Hanem az élet! Pelenka, tápszer stb. Szüleitek, nem csak téged, párodat és még egy babát is tartson el? Bírnák anyagilag? Nem rokkannának bele?

Gondold át!

2012. febr. 1. 19:49
 13/15 anonim ***** válasza:
56%
Ne haragudj, hogy ezt írom, de ilyen háttérrel 100%, hogy nem szülnék. A gyerek nagyon sokba kerül, nektek pedig egy fillér jövedelmetek sincsen. Finoman szólva is önzés lenne a nagyszülőktől elvárni, hogy eltartsa a gyereketeket, meg persze benneteket is még évekig. A gyes 25ezer Ft, a családi még 12ezer, durván kerekítve 38 ezer Ft folyna be havonta. Ez még kezdetben talán fedezné is a gyerek ellátását, ha tényleg mindent kaptok, de mi van akkor, ha időközben megromlik a családotokkal a viszony, ha nem tudnak/akarnak többet eltartani benneteket. Az lenne a minimum, hogy mindkettőtöknek biztos állása legyen (értsd. leteljen a próbaidő) és csak ezután vállaljátok be a babát szerintem. Ez simán lehet, hogy csak pár hónap, esetleg 1 év lesz. Ennyit simán ki kell bírnotok a gyereketek anyagi biztonsága érdekében.
2012. febr. 1. 22:03
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az őszinte válaszát! Örülök, hogy ilyen sok választ kaptam, mindenkinek ment részemről a zöld kéz. Igyekeztem átgondolni a dolgokat és arra jutottam, hogy minél hamarabb próbálok elhelyezkedni, félretenni, aztán akkor ha apránként is - de egy idő után biztosan meghozza a munka a gyümölcsét, aztán ha meg lesz alapozva minden, akkor jöhet a baba. Addig nem. Párom is próbál elhelyezkedni, de neki alkalmi munkái azért vannak. Attól pedig Isten ments, hogy mások tartsanak el engem és majd a gyermekünket. Köszönöm még egyszer a válaszokat, remélem nemsokára sikerrel járok az állással kapcsolatban!
2012. febr. 2. 09:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia! Egyetértek azzal is aki azt írja, hogy várj, mert pénz nélkül a mai világban tényleg sajna nagyon nehéz! DE: Sajnos a baba nem mindig akkor jön amikor mi szeretnénk (vannak szerencsések, de kitudja azt előre, nekünk megvolt a háttér, én úgyan nem dolgoztam, de a férjem igen, saját ház stb. Elsőre terhes lettem, ahogy próbálkoztunk, azt hittük, hogy mi is a szerencsések közé tartozunk. Viszont sajnos spontán elvetéltem, és úgyanígy jártunk a második babával is. A harmadik szerencsére velünk maradt, így most van egy gyönyörű 15 hónapos kislányunk, már tervezzük a másodikat (mert kis korkülönbséget szeretnénk, még nem jött össze, bár ez még csak a 4.hónap amióta próbálkozunk. Reméljük hamar összejön, de kitudja. Én 30 vagyok a párom 32, nem vagyok karierista, mindig is csak az anyaságra vágytam. Nekünk így adatott meg. Csak azért írtam le neked a történetünket, mert lehet várni, de nem tudni, kinek hogy jön össze s néha a próbálkozással is csak mennek hónapok évek. Én mindenképpen azt kívánom akárhogy döntettek, nektek jöjjön össze amikor szeretnétek, s minden rendben legyen. Szép napot!
2012. febr. 2. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!