Terhes nem terhes? Én még nem hallottam ilyet.
A barátnőm abbahagyta a gyógyszert és azóta 40 napokra jön meg neki 3 napig tart, a doki szerint nincs peteérése. De most jön a csavar pozitív lett neki a teszt hármat is csinált mert nem hitte el. A labor eredménye is kimutatta a hcg-t de az uh-on nem láttak semmit. Elvileg 1-jén kellett volna megjönni szóval lehet korai volt de gyógyszert szed így muszáj volt elmennie mert terhesen nem szedheti azt a fajtát (trombózisa van). Fél éve próbálkoznak és most hogy nem láttak semmit nagyon el van keseredve.
Valakivel történt hasonló??
nagyon korai a terhessége, menjen más dokihoz, akinek esetleg jobb a gépe!
ne aggódjon, ott az a baba.
Hasi vagy hüvelyi ultrahanggal nézték? Mert hasi UH-n egy igen korai terhességet nehezebb megállapítani. Szerintem ha vár egy-két hetet, akkor már biztosabb lesz az eredmény.
Amennyire én tudom, a vérzés kimaradása után kb. 1 héttel, 10 nappal később "érdemes" vizsgálatra menni, ahhoz, hogy már lássanak vmit. És mondom, szerintem hüvelyi UH-t kérjen, ha lehet. Nővéremnek is az elsőn még nem mondták biztosra, az orvosa nem csinált hüvelyi, csak hasi UH-t. Így vissza kellett mennie egy-két héttel később, addig meg izgulhatott. Ha pedig még egészségi szempontból (gyógyszerszedés) sem mindegy, akkor főleg ezt javaslom, az a biztosabb ilyen korai terhességnél.
Szia!
Lehet, hogy eddig tényleg nem volt peteérése, de az nem azt jelenti, hogy sosem lesz többet. Úgy látszik, most éppen volt. :-) Ha pozi lett a teszt, akkor ott van az a baba. :-)
A doki szerintem az utolsó menses idejétől akarja számolni a terhesség korát, mert így kell, de a barátnődnél ez most lényegtelen, mert valószínűleg nem a 14.-ik napon volt a peteérése, hanem később. A dokinak kötelessége megemlíteni a méhenkívülit, ha pozi tesztnél nem lát semmit, de nem kell megijedni tőle. Korán volt még dokinál, ha elsejére várta a mensit. Ilyenkor még hüvelyi UH-n is max megvastagodott nyálkahártyát láthat, babát semmiképp. Ha nem görcsöl, nem vérezget, akkor szinte kizárt, hogy rossz helyen legyen. Azért a méhenkívüli nem olyan gyakori, mint amennyit ijesztgetnek vele. A HCG kb kétnaponta duplázódik, talán érdemes lenne minden másnap ellőnie egy-egy tesztet ugyanabból a fajtából, és ha szépen erősödik a csík, akkor tutira fejlődik a baba, és kicsit megnyugodhat a következő ultrahangig. Azon valószínűleg már látszani fog a petezsák. :-)
A gyógyszert, amit szed, szerintem érdemes lenne olyanra cserélni, amit lehet terhesen is, már akkor is, ha csak tervezik a babát, és akkor nincs ilyen gond, akármikor is sikerül. Nem tudom, mit szed, de szerintem ilyen korai terhességnél még nem okozott galibát. :-)
Ezek szerint akkor 3 napja késik neki a mensije.... én 4 napos késésnél voltam, akkor semmit nem láttak. Rá 1 hétre petezsák, arra 2 hétre baba+szívhang :)
34 hetes km
Ja és hüvelyi UH-val néztek mind a háromszor... azon sem látszott...
34 hetes km
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat az ő nevében is. Tegnap jött ki a kórházból mert megjött neki de csak 1,5 napig volt meg. Megvizsgálták azt mondták nem vetélési vérzés, nem görcsöl, kapott duphastont most otthon van. Csináltak hüvelyi és hasi uh-ot is de nem láttak még semmit. Senki nem mondott neki semmit se orvos se nővér, már összeveszett velük. Jövőhéten megy egy másik városba dokihoz, ahhoz az orvoshoz akihez a testvére is jár ott hátha többet megtud vagy legalább közlik vele a vizsgálatok eredményét.
Ha megtudok valamit írok, és mégegyszer köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!