Mikor kezdenek tünetek előjönni? Mikor megtermékenyült a pete, vagy mikor már beágyazódott? És ha beágyazódástól eltelt 2 hét láthat már vmit a doki?
Az,hogy mikor jönnek változó. Beágyazódás előtt nem is jöhetnek. De inkább utána!
Igen, a dokinak akkor már kellene látnia a terhességet!
Amikor a megtermékenyült pete csak útban van a méh felé, már akkor elindulnak bizonyos hormonok, hogy felkészítsék a méhet a legjobb fogadásra. Viszont magánál a beágyazódásnál kezd el termelődni a hcg (terhességi hormon), ami "felelős" a különböző tünetekért. (pl. álmosság, hányinger). A hcg hormon szintje elindul egy alacsony szintről és szinte minden nap duplázódik, úgyhogy beágyazódás utáni első héten már lehet egynémely tünetet érezni.
A beágyazódástól számított második héten már van egy jó kis vastag méhnyálkahártya, és esetleg egy kis petezsák is, még embrió nélkül. (olyan pici, hogy nem látszik)
Valószínű ez egy spontán terhességmegszűnés volt. Tudom , nem vigasztal, de nagyon sok nő észre sem veszi hogy terhes volt, csak hogy erősebben vagy többet menstruál abban a hónapban. És a teszt mutathatja a korai terhességet, hiszen a hcg -t érzékeli....
De mindenesetre nehogy ez rossz élmény legyen benned, nem jelent semmit!
A természet gyakran "szelektál" az első 2, majd 12. hétig.Attól bármikor lehet még egészséges babád!!
Én is Pcos vagyok sajnos.
Van egy kislányunk és szeretnénk lassan testvért. Gondolom nem lesz egyszerű megint teherbe esnem, de nagyon szeretnék.
Bocsánat, hogy nem tudtam érdemben hozzászólni...
Szia!
Ha itt valaki hibás, akkor a doki! Ugyan mi akadályozhatja meg abban, hogy gyógyszert adjon? Minél előbb kezdi el szedni valaki, annál hatásosabb. És nem okoz semmi kárt, ha fölöslegesen kapja valaki! Nekem is ilyet mondott a dokim, el is gondolkodtam rajta, hogy lecserélem. Viszont PCOS-nál sajnos ritkán segít a progeszteron pótlás, mert nem a progeszteron szinttel van a baj, hanem az inzulinnal. Hogy nagyobb esélyed legyen teherbeesni, és megtartani a babát, érdemes lenne cukros diétát tartanod. Ez nem fogyókúra, a cél, hogy a cukor és az inzulin normál tartományban maradjon. Nem tudom, szedsz-e metformint, az is segít valamennyire. Sajnos én már emiatt elvesztettem két babát is, csak azért írtam ezt le, hogy neked ne kelljen átélned, amit nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!