Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindenkinek fáj a HSG?

Mindenkinek fáj a HSG?

Figyelt kérdés
Pénteken vár rám a beavatkozás, és egy kicsit izgulok. Úgy hallottam, hogy elég fájdalmas. Volt már, olyan, aki kellemeset csalódott?
2009. ápr. 7. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én abszolút pozitívat csalódtam. Nagyon be voltam rezelve, nálunk mondjuk altatásban zajlik a történet, (rövid, vénás altatószerrel, ami délre már olyannyira nem volt bennem, hogy lementem a büfébe egy hamburgerért) fájdalmat egyáltalán nem éreztem utána sem, nagyon pici vérezgetés, ezért betétet mindenképp vigyél, másnap szabin voltam, harmadnap dolgoztam, negyedik nap terhes lettem... :-))) Most 29 hetes vagyok.

Amúgy állítólag annak fájdalmas, akinél van elzáródás, nálam csak kisebb dugulás lehetett, amit a kontraszt kipucolt, a barátnőmnek viszont iszonyú görcsei voltak, azt mondták azért, mert az egyik petevezetéke anatómiailag olyan felépítésű ( kacskaringós) mint a Tisza szabályozás előtt. Ja, azóta ő is szült 3 gyereket!! Úgyhogy fel a fejjel, hátha neked is a HSG hozza meg a várt eredményt!

2009. ápr. 7. 10:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! 3 sikertelen év van a hátam mögött, úgyhogy most abban reménykedek, hogy ezután sikerül valami! Remélem, utána hip-hop teherbe esek! Tapasztalatok a HSG közeli teherbeesésről?
2009. ápr. 7. 10:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Hááát, asszem erre is válaszoltam.....
2009. ápr. 7. 10:50
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, azt olvastam, gratulálok hozzá! Ezt a + kérdést azoknak szántam, akik olvassák a kérdésemet, és a kommentet is hozzá!

Egyébként Ti meddig próbálkoztatok?

2009. ápr. 7. 10:54
 5/11 anonim ***** válasza:
nekem nem fájt, bár nekem hycosym volt (ez uhus petevezeték átjárhatósági amúgy)
2009. ápr. 7. 10:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Első és második vagyok: nekem azért kellett elvégezni, mert másodlagos meddőség alakult ki endometriózis miatt, műtétileg kellett helyrehozni a saját tengelye körül eltekeredett petevezetéket, majd kaptam egy fél éves gyógyszeres kezelést az endom-ra, addig nem próbálkozhattunk. Aztán mikor letelt a gyógyszeres kezelés, utána azért végezték el, hogy nem maradt-e hegesedés a műtét után, mert ha maradt volna, alapból lombikosak lettünk volna. Az én esetem ennyiben kicsit speciális, hogy a HSG előtt nekem már született egy gyermekem, csak a tesó nem jött össze, ekkor derült ki az endometriózis ( ami amúgy a meddőségek 50-60 %áért felelős, de ha nem csinál cisztát, akkor sajnos csak egy laparoszkópos műtéttel lehet felismerni, erre pl a HSG nem alkalmas )
2009. ápr. 7. 11:04
 7/11 A kérdező kommentje:
hasonló cipőben járunk mindketten,! Nem ugyanez a bajom, de aránylag ugyanennyire komplikált! Nekem 2 éve vot egy hasi műtétem, dermoid cisztákkal voltak tele a petefészkemim, és mindekettőnek a 80%-át e kellett távolítani! Elméletileg működnek, van spontán pé-sem is, de gyakorlatilag azóta sem tudtam produkálni terhességet! Ezért gondolta az orvosom, hogy csinál egy HSG-t, bár jobban örültem volna egy laparnak, de nem engedi az előző hasi műtétem miatt! Most már minden reményem ebben van!
2009. ápr. 7. 11:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem tegnap volt HSG-m, nem volt érzéstelenítő.Amíg nem jön a folyadék nem fáj a dolog.Átjárható vagyok ,mégis majdnem berosáltam tőle,még szerencse hogy csak 1 percig se tartott a folyadék felnyomása.Most itthon vagyok.Én véreztem utána,már csak cseppecske,de ülésre meg hirtelen mozdulatokra még érzékeny vagyok.

Ki lehet bírni mert nem tart sokáig :D Ne félj,hipp-hopp elmúlik a fájdalom :D

2009. ápr. 7. 11:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Egy hete voltam,és előtte én is paráztam, de egy csöppet sem fájt, alig éreztem valamit.Nem kaptam csak egy nyugtató szurit, mondjuk én átjárható voltam, de, ha tudom, akkor nem virrasztok át a félelem miatt 2 éjszakát.Most van pé-m és bizom benne, hogy új hónap új esély. Mi 2 éve várjuk a csodát. Fel a fejjel, és ird meg mi lett. Szoritunk.
2009. ápr. 7. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:
ez érdekes hogy valaki kap érzéstelenítőt,más meg nem.. nah mind1,mint mondtam nekem is átjárható volt,mégis fájt:-( szval mindenkinek más ,de nekem mondták is hogy nem lesz érzéstelenítő ,szorítunk majd írj
2009. ápr. 7. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!