Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes lehetek? Vagy a pajzsmi...

Terhes lehetek? Vagy a pajzsmirigyem-betegségem újulhatott ki? 20/L

Figyelt kérdés

23. napja késik a menstruációm. Két tesztet csináltam, egyet a 14. napon, egyet tegnap. Mindkettő negatív. A kalkulátor szerint 7 hetes terhes lennék. A Lily teszt ezt már kimutatná, nem? Sőt gondolom ezt már bármelyik kimutatná. Más terhességre utaló jelem nincs, csak az hogy nem jött meg. Nincs reggeli émelygés, hányinger, vizelési inger, stb. Fáradékonyság van néha, de azt probálom a hülye idöjárásra fogni. Egyébként június 2án jött meg utoljára, a ciklusom rendszertelen, van hogy pontosan ugyanazon a napon jön meg egy hónap mulva, van hogy 13 napot késik (eddig ez volt a legtöbb, 13 nap, de már 23nál járok). Érettségi időszakom volt, elballagtam és nyári munkákat végzek, több helyen is, a környezetváltozás is belejátszhat. Pajzsmirigytúlműködésem is van, 7 éve, de panaszmentes vagyok és nem kell rá gyógyszert szednem két éve. A barátommal óvszerrel védekezünk, de volt egyszer egy olyan együttlétünk, amikor petting során behatolt (nem kell papolás - felelőtlenség volt), de két-három "lökés" (nem jutott eszembe jobb szó) után felhúztuk az óvszert. Már az is eszembe jutott, hogy mi van, ha az esetleges előváladéka megtermékenyitett, mert saját bevallása szerint azt nem érzi, nem úgy mint a spermakilövellést. Bár a peteéréskalkulátorban kiszámoltam, hogy jún. 17-22-ig volt peteérésem, akkor viszont nem voltunk együtt, mert épp az érettségi előtti hétvége és az érettségi három napja volt ekkor, és nem is találkoztunk. A premenstruális hasgörcs szerű "kutymorgást" már a várt mensi előtt egy héttel elkezdtem érezni, és azóta is minden nap, de nem nyugtat meg, mert azt olvastam, hogy az érzés könnyen összetéveszthető a terhességgel a méh növekedése miatt. Két napja kipattogtam kicsit a szám és az állam körül, és a bőröm is zsírosabb, állítólag ez is a menstruáció előjele. Dohányzom, de a cigi iránti vágyam se múlik, pedig állítólag a terhes nők a hormonok miatt alapból elundorodnak tőle. Néha fáj a derekam, izomláz szerű érzet végig a bordáimon, de csak akkor ha fekszem, mert három hónapja laptop-on nyomom a netet, és biztos nem egészséges a testtartás, ezt meg ennek próbálom betudni. Szerintetek sem lehetek terhes? Vagy lehet h a kis baleset a barátommal mégis megtette a hatását?

Kérnék szépen véleményeket, tapasztalatokat, sőt örülnék neki, ha írna olyan is, aki volt már terhes, és mesélne, hogy mit érzett a 7. hétben, csak h tudjak viszonyítani, összehasonlítani. Köszi

2011. júl. 25. 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tartom valószínűnek a terhességet, inkább valami hormonzavar lehet.Érdemes volna kivizsgáltatnod.
2011. júl. 25. 18:16
 2/4 anonim ***** válasza:
sztem tuti h nem vagy terhes..
2011. júl. 25. 18:16
 3/4 A kérdező kommentje:
lehet h holnaputáncsinálok még egy tesztet, mert holnap tudnám megvenni, és akkor holnapután reggeli pisivel mártogatok. de így 6-7. hétben már lennének tünetek azon kívül, hogy nem jön meg, nem?
2011. júl. 25. 18:19
 4/4 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nem a tünetek számítanak, azok vagy vannak, vagy nincsenek. A teszt már rég kimutatta volna, ha babás lennél, de ha ellősz még egyet, megnyugszol, hogy tényleg nem baba. Ilyen rendszertelen mensessel neked nincs értelme peteérést számolgatni, mensi utáni két héttől kezdve bármikor lehet. De valószínűbb, hogy egyáltalán nincs. Az időjárás, környezetváltozás, stressz valóban okozhat némi késést, de inkább max pár napot. Ennyit semmiképp. Menj el endokrinológushoz, pajzsmirigyesként biztos van már sajátod. Lehet, hogy túlkezeltek, és most épp alulműködik, az csinál érdekes dolgokat a mensessel.

2011. júl. 25. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!