Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Figyelem! Igazságos ez?...

Figyelem! Igazságos ez? Demográfiai robbanás lesz? Július 1 után teherbe esett anyukajelöltek már csak 2 évig kapnak állami támogatást.

Figyelt kérdés
Elképzelhető, hogy ezzel a kijelentéssel mindenki (aki teheti) július 1-je elé helyezi át a gyermekének fogantatását. A természetet nem lehet befolyásolni, de akinek sikerül, SZERENCSÉJE LESZ! Mi is babát szeretnénk, hááát...
2009. ápr. 4. 19:42
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
:-))
2009. ápr. 4. 21:09
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Szia!Én is 75-ös születésű vagyok és meg kell mondjam nem azért voltunk olyan sokan, mert akkor pl elvették a GYES-t. Hanem mert a mi szüleink voltak sokan hála az akkori születés szabályozásnak ami tiltotta az abortuszt. Nem lehetett tilos volt meg kellett szülni minden gyereket, ha egsézséges volt ha nem.

Most senki sem kényszerít arra,hogy gyereket vállalj nem lesz robbanás ettől ne tarts. Inkább kivárnak majd az emberek., Népesség fogyás van és lesz is.

2009. ápr. 4. 21:19
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az még a jobbik eset,hogy 2 évig fognak adni Gyedet,mert én már hallottam azt is,hogy csak 1 év lesz a gyed!Na mondjuk az tenné be a kaput!Én így is úgy is két éves korában beadom a manót bölcsibe(hacsak nem esek újra teherbe)mert lakáshitelt kell fizetnünk,és van egy tinédzser gyerkőcünk is.Tehát 25000ft Gyesből+tűzoltó fizuból sajnos nem tudunk megélni!De nagyon drukkolok,hogy ne szavazzák meg!Az én manóm most 10 hós,és már hónapokkal ezelött beirattam a bölcsibe,és így is csak 2010 szep.veszik fel.3 hónapot meg kell oldanunk majd valahogy,kevés pénzből.
2009. ápr. 4. 21:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

De csajok! nem azt fogják nézni mikor születik meg? 2010 május a határ nem?

Mert mi van ha júliusban fogant, de koraszülött lett? akkor?

2009. ápr. 4. 22:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az számít, hogy mikor születik meg, nem pedig a fogantatás!
2009. ápr. 5. 07:00
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sem tetszik a mostani helyzet! Abban bízunk, hogy nincs megfelelő bölcsöderendszer, s amíg nem tudják biztosítani a feltételeket, addig nem is vezetik be!

Amúgy szerintem is majd a születés lesz a mérvadó! De ebe-guba a kettő! A nagyokosoknak ott fönt teljesen mindegy... ők már felnevelték a gyereküket, mostanában nem terveznek, mire meg az ő gyerekük oda kerül, addig úgyis megváltoztatnak mindent.

Amúgy nem tudom, hova tették az eszüket ... az a kis csöppség még 1 évesen nem szobatiszta, nem tudja megmondani, hogy mi a baja, milye fáj esetleg! Így bízzam idegenekre, akik nem tudnak majd mindenkivel külön-külön foglalkozni? Hát nem! Mi most szeretnénk az első babát, de hogy nem adom le magam mellől egészen addig, míg minimum - s hangsúlyoznám MINIMUM - az előző kettő nem teljeseül, az biztos.

2009. ápr. 5. 09:02
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

Sziasztok!

Nagyon boldog vagyok, mert én még tuti beleesek a 2 év gyedbe. Ma reggel pozitívat teszteltem! Jön a 3. kismanó!

Első válaszoló

2009. ápr. 5. 10:33
 18/23 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy, hogy '75-ben miért születtünk sokan, számomra több hátrány volt, mint előny. Sokaknak számít, hogy akár lakáshitel miatt (egyébként is) kell "teljesíteni", vagy mert csak úgy, mert kifutunk valami miatt az időből. Kisfiam 2000-ben született... aki évezred-fordulóra terezett azért, aki a megszorítások miatt, akkor azért... Egészséges legyen és kész!
2009. ápr. 5. 12:34
 19/23 A kérdező kommentje:
SZÁMÍTÁS: aki júl. 1. előtt fogant, szült, annak jár a 3 év, aki utána fogan(!), annak csupán 2 év. Nem a születés idejét veszik figyelembe, hiszen a megszorítások minél előbb életbe lépnének. Nem számolgatnak, húznak nekünk egy vonalat. A vizitdíj is halálra volt ítélve. Reménykedjünk!!!
2009. ápr. 5. 12:37
 20/23 anonim ***** válasza:
56%
Hát, sajnállak titeket, de gondoljátok csak el, nálunk, Romániában már a kettőt is sokallják, másfél évre akarják levinni a közeljövőben! Ja, és Amerikában, úgy tudom, 1 hónap betegszabadságot kap a mami szülés után, utána mehet vissza dolgozni. Szóval, az a két év se rossz azért!
2009. ápr. 5. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!