Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Április 28. án lesz laparom...

Április 28. án lesz laparom Pécsett az édesanyák utcai klinikán. Mennyire kell félnem vagy nem félnem?

Figyelt kérdés

Milyen az a klinika?

Jó?

Milyen az ellátás?

Fáj majd a műtét után valamim?

Vérzek majd?

Mit jelent az hogy gázosítanak?

Vagy ott nem csinálnak ilyet?

Bocsi hogy sokat kérdezek de nagyon félek már most..... :-(Milyen az altatás?

Attól félek a legjobban hogy nem ébredek fel....soha...

Hogy altatnak?

2009. ápr. 3. 18:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem másfél éve volt laparoszkópiám, igaz nem az Édesanyák úti klinikán, hanem a Megyeiben, de azért ott,mert az a nőgyógyászat ügyelt épp,aki akkor műtött,az most már az Édesanyák útján van azóta is ő a dokim. na de a lényeg: nekem bal oldali petefészek cisztám volt, azonnal vittek a műtőbe, előtte az altatóorvos eljött,elmondott mindent,én is attól féltem,nem ébredem fel:) Laparoszkópia előtt én kaptam beöntést, (lehet,mert nekem akutan csinálták),utána infúziót kötöttek fel,és vittek a műtöbe. Mára 3 pici lyuk helye (alig látható) van a hasfalamon,egy a köldöknél (itt nem is látszik a helye), ahol bevezetik a száloptikás műszert,egy meg bal és jobb oldalon.Műtét után fájt pár napig a vállam és a hátam, de ez attól van, mert úgynevezett Trendelenburg helyzetben fektetnek, hogy a fejlefele, a medencerész felfele billenjen,ezt kismedencei műtéteknél azért alkalmazzák,hogy jobban hozzáférjenek a műtéti területhez majd. Én már másnap hazamehettem,reggel kivették a drai-n csöveket is. Picit véreztem és görcsölgettem,de ez pár óra volt műtét után, utána már semmi nem volt. Ne izgulj, tudom könnyű mondani,én is paráztam,ráadásul egészségügyis vagyok,azaz a legrosszabb beteg:) Nyugi, bízz a dokidban,minden rendben lesz! üdv.
2009. ápr. 3. 18:44
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia.

Nagyon szépen köszönöm neked a válaszodat, engem kovács kálmán doktorur fog műteni nem tudom milyen mert eddig csak egyszer taliztam vele de olvastam hideget meleget is .

Én is egészségügyis vagyok de nem korházban és ezért nem tudom hogyan megy az iylen műtét .

Beöntés???!!!!

Úr isten.

Remélem minden rendben lesz bár nekem 2 éjszakát kell bent maradnom . :-((

Remélem minden rendben lesz.

Azóta lett már babód?

2009. ápr. 3. 18:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Szívesen,örülök,hogy segíteni tudtam a válaszommal. Szerintem te nem kapsz majd beöntést, én az akut has miatt kaphattam,mert gyorsan kellett eredményt produkálni és nem volt idő az egyébként ilyenkor szokásos hasi műtétek előtti hashajtásra. egyébként lehet,neked nem kell majd,vagy ha kell is hashajtás,az valami gyógyszer formában történik előtte nap. Nekem a Koppán Miklós csinálta a laparoszkópiát,akkor még a Megyeiben volt, nagyon kedves és rendes orvos, a Kovács Kálmánt nem ismerem,a nevét már ugyan hallottam. Én már túl vagyok egy Closti kúrán, most inszemináció előtt állunk, sajnos még nincs baba,lassan egy éve próbálkozunk, és mindketten kivizsgálva, tulajdonképpen semmit nem is találtak,és mégsem jön a baba. Neked miért kell a laparoszkópia? szintén babaprojekt:)?
2009. ápr. 3. 18:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Szia.

Igen szintén babaprojekt csak mi már 3. éve szenvedünk és pécsen kötöttünk ki mert mi pécstól 120kmre lakunk de itt a környéken az orvosok csak tapogatóztak a sötétben és nem csináltak semmit csak vérvétel , spermavizsga , vérvétel , spermavizsga és igy tovább , és egyszer becsuszott egy hsg ami jó volt bár össze vissza irtak a zárójelentésre mindent , egyszóval egy katasztrófa és már 2 évig könyörögtem mindenféle dokinak hogy csinálja meg a lapart mert hátha segít és nem kell inszem de egyik sem volt hajlandó köcsög (bocsi a csúnya szóért de haragszom rájuk) volt mindegyik doki velem , én már túl vagyok egy fél éves closty kúrán és nem segyített ugy hogy valószínű hogy mégis a petevezetőkkel vana baj , remélem neked segít majd az inszem és minél elöbb lesz pici babód , sok sikert kivánok az inszemhez.

Volt már inszemed mert nem tudom visszanézni hogy első lesz-e vagy nem de ha volt már akkor az fáj?

2009. ápr. 3. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem első inszeminációm lesz majd, de közeli ismerőseimnek már csinálták. Fájni nem fájt senkinek sem, utána egy picikét érezték a hasukat, és a beavatkozást követően kb. fél óráig feküdniük kellett,utána mindent csinálhattak a megszokott módon. Inszem után mensi idejében terhességi hormont néznének,ennyit mondott a doki,lenne vérvétel is hcg szint nézés majd, és természetesen vizeletből is teszt nézés. Remélem itt Pécsett jó kezekben leszel, én tudom dicsérni az Édesanyák útját is, mert most már ott dolgozik az orvosom,és nagyon kedvesek ott. de a Megyeiben is. Én is túl vagyok már endokrinológuson,hormonszintnézésen,laparon, férjem spermavizsgálaton, és egyszerűen nem jön a baba:( most már igyekszem nem görcsölni a témán, (persze ha valaki babát szeretne, annak hogy ne járjon ezen az esze)szóval most sok reményt fűzök majd az inszemhez! Köszi a drukkot! Szorítok én is Neked, azért ha túl vagy a laparon, és tudsz gépközelben lenni , írj majd mi volt! És tényleg ne félj, ja nálam az altatás is gyorsan megvolt, mert mire számolni kellett volna én már aludtam is, utána meg szépen ébresztettek:)
2009. ápr. 3. 19:30
 6/9 A kérdező kommentje:

Szia.

Köszönöm szépen a biztatást , nagyon aranyos vagy , és megígérem hogy megírom mi volt a kórházba , és megpróbálok nem félni azért mentem oda mert én is csak csupa jó dolgokat hallottam róluk és nem szeretném ha már ennyi idő után még mindig csak vizsgálatok vizsgálat hátán és semmi eredmény ezzel mert eltöltöttünk néhány évet , szeretnék már anyuka lenni.

E kérdés alá megírod majd milyen volt az inszem és remélem sikerülni fog és nem kell többet ilyet csinálni nálatok?

!!!

Első baba lesz?

2009. ápr. 4. 17:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is köszi a drukkot:) Nagyon szorítok Neked, nálunk első baba lenne. Nálatok is? Nagyon bízom az inszemben, az orvosom végig azzal biztat,hogy higyjek, higyjünk benne,az inszem már sok páron segített, ahol "ismeretlen" eredetű a meddőség. Tehát próbálok én is pozitívan hozzáállni és nem feladni. Csak néha olyan csigalassúsággal telik az idő, és mi is úgy vágyunk már a babára! Írj mindenképp, nagyon szorítok!!!
2009. ápr. 5. 09:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Szia.

Igen nekünk is első babánk lesz.

Mikor lesz az inszemed?

Napra pontosan?

Én ápr. 28.án fekszem be az osztályra.

Remélem tényleg nem fáj majd és boldogan meséled nekem hogy pozit teszteltél.

Megkérdezhetem mennyi idős vagy.

Én 23.

2009. ápr. 5. 15:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Minden rendben lesz,ezerrel megy majd a drukk és várom , hogy majd írj. Ahogy már írtam,az én dokim ott dolgozik a klinikán, igaz én a magánrendelőjébe járok,de volt,hogy kellett mennem ügyeletbe késő este orvoshoz,mert a Closti szedése alatt PÉ-kor igencsak éreztem a hasam alját,és megijedtem,hogy mi a csuda ez. na de a lényeg,hogy akkor késő este is, akik ügyeletben voltak (3 orvos is megnézet,uh-csinált) nagyon kedvesek és türelmesek voltak velem,egyáltalán nem éreztették velem,hogy most mi a fenének megyek oda késő este! Ezt csak azért írom,hogy megnyugtassalak,jó kezekben leszel:) Én 32 éves vagyok,mondjuk szerettem volna korábban már szülni,csak egyszer egy orvos azt mondta,hogy én nem szülhetek,mert túl vékony a csontozatom, és volt egy patológiás csuklótörésem,és azt mondták,nehogy szüljek,mert baj lehet. mindezt igazán kivizsgálások nélkül! aztán évekre rá kiderült,hogy sem hormonháztartásommal,se pajzsmirigyemmel,se D vitamin hiánnyal nincs gond. és nyugodtan szülhetek! csak éveket vettek el tőlünk:( hála a mostani orvosomnak,jó kezekben vagyok:) az inszem kb. április 29 körül lesz,ez annak a függvénye,hogy hogy alakulnak a tüszőim majd a Clostitól mensi után,ami kb. 8-9 nap múlva esedékes,aztán 3.naptól Closti szedés. Mindenképp megírom mi hogy zajlott,és én is várom majd a fejleményeket részedről! Üdv. Eszti
2009. ápr. 6. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!