Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit kérdezzek a dokitól?

Mit kérdezzek a dokitól?

Figyelt kérdés
Megint leírom a történetemet, mert csak így tudom beazonosítani magam! Decemberben missed ab-om volt, műszeresen fejezték be. Utána kétszer voltam kontrollban, az 1. és a 3. héten, minden ok. volt. A doki 3 hó fogigátlót írt fel, utána azt mondta, hogy kapok majd folsavat és elevitet, és fél év után lehet újra próbálkozni. Egy hete vettem be az utolsó bogyót, jövő hét végén akarok menni nőgyógyászhoz, hogy adjon tanácsot, hogyan legyen tovább. De ma reggel felmerült bennem, hogy mit is kérdezzek tőle, mi értelme elmenni? Kicsit félek egy vetélés után ismét csak úgy, belevágni egy terhességbe, de mit tud mondani a doki, amit eddig ne tudtam volna?
2009. ápr. 3. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Úgy látom, te igazából saját magadban vagy bizonytalan. Félsz egy újabb terhességtől, félsz a csalódástól. A dokitól nem fogsz tudni olyan választ kapni, ami teljesen megnyugtat. De megkérdezheted tőle, hogy volt e a vetélésnek fiziológiai oka, hogy mit tehetsz, hogy nagyobb esélyed legyen a következő baba megtartására. De bármit kérdezel nem fog tudni 100 %-osan megnyugtatni. Szerintem az ilyen esetben az a legjobb, ha te amit lehet megteszel a babáért, de a sorsra és a szervezetedre bízod a dolgot.
2009. ápr. 3. 11:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A vetélés oka kiderült? Úgy értem, hogy nem valamilyen hormonprobléma okozta a vetélést? Lehet hogy erre kellene rákérdezni, és megkérdezni ha újra teherbe esel akkor mit tény, nem kellene valamit szedni. Sokan azt írják, hogy ha elment a baba, akkor nem volt egészséges, és jobb így. Ez sokszor igaz, de annál akinek sokára jött össze és utána elvetélt nem feltétlenül igaz, mert egy hormonprobléma (progeszteron, sárgatest.. stb) miatt is lehet vetélés és az ilyen vetélés gyógyszerrel kivédhető. Mi 9 hónapja próbálkozunk, de februárban a dokim a lelkemre kötötte, ha nem jön meg (a mensim mindíg pontos) a mensim akkor ne várjak heteket azonnal menjek, és ad hüvelykúpot mert nehezen jött össze és fenáll a vetélés kockázata.
2009. ápr. 3. 11:14
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, ezek nekem is eszembe jutottak, mikor a dokilátogatás mellett érveltem saját magammal. Lehet, hogy kicsit bepánikoltam az újabb próbálkozás előtt. Csak tudjátok, mindjárt 28 vagyok, és ha Isten is megsegít, három gyermeket szeretnék, szóval már ideje lenne elkezdeni.

Az ok nem derült ki, azt kaptam válaszul, amit nagyon sok nő kap: valszeg nem ismétlődik meg újra, de kivizsgálni csak a második elvesztett baba után kezdenek. Igyekszem majd vigyázni magamra, de nem tudom, mit csinálhatnék jobban, mint előző terhesség alatt...

Végül a férjem is megnyugtatott, hogy jobb, ha elmegyünk, pedig nem szeret nődokihoz járni, mert szombaton reggel 8-ra szoktunk menni, amikor még javában húzná a kását.

2009. ápr. 3. 12:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Azért ha kivizsgálást nem is végez de a hüvelykúpra rákérdezhetsz ha teherbe esel, lehet hogy egy kis gyógyszeres támogatás kéne, ehhez nem kell kivizsgálás.
2009. ápr. 3. 12:05
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi az ötletet, mindenképpen megkérdezem. Most vasat és folsavat szedek
2009. ápr. 3. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!