Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS-nál mi a jelentősége a...

PCOS-nál mi a jelentősége a prolaktin szintnek?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátló abbahagyása után 3 spontán vérzés után nem jött meg újból. A nőgyógyászom PCOS-t állapíott meg ("ovariumok PCO-ra jellemzőek") és elküldött prolaktin vizsgálatra. A prolaktin szintem normál tartományba esett. Azt mondta, hogy ha jó a prolaktin, akkor hozzá menjek vissza, ha nem, akkor az endokrinológiára. Még nem vittem vissza a nődoklihoz a prolaktin eredményt, az lesz a következő. (Annak ellenére, hogy jó lett a prolaktin szeretnék elmenni endokrinra is, ha már egyszer van időpontom, mivel túlsúlyos is vagyok.) Van esetleg másnak is hasnoló problémája? Milyen kezelésre számíthatok így, hogy jó lett a prolaktin?
2009. márc. 31. 14:39
 1/5 A kérdező kommentje:
Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy 24 múltam és szeretnénk lassan babót. (Persze előbb jó lenne a súlyomon javítani... :) )
2009. márc. 31. 14:40
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Az emelkedett prolaktin megakadályozza a tüszőrepedést, ezért gondolom, ottmaradnak a petefészekben, ezért írta a doki, hogy "ovariumok PCO-ra jellemzőek". (Nekem magas a prolaktinom, de az előzetes diagnózisnál ott volt nekem is a PCOS-gyanú, amit aztán kihúztak). Tehát ha nem magas prolaktin miatt van tüszős petefészked, akkor ott más hiba van - gondolom, PCOS. Ahhoz sokat nem tudok hozzáfűzni, majd jön valaki, aki ebben tapasztalt.

Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha a limitekben van a PRL-szint, de a felső határhoz nagyon közel, akkor bekavarhat még ide-oda.

2009. márc. 31. 16:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nem tudom hogy a többi hormonod milyen, de én is PCOS-es vagyok. A leleteim tökéletesek lettek csak uh-n látszik a sok kicsi ciszta. A ciklusaim hol 43 hol 37 napra jött meg ami 1 évvel ezelőtt kezdődött. Nem vagyok túlsújos sem és ősszel töltöm a 25-öt. Nekem a dokim clostit írt fel, 2szer1-et a ciklus 3. napjától. 1 hónapig szedtem akkor 35 napra jött meg. a következőben nem szedtem és akkor a 18-19 napon volt pé-m és már 13 hetes vagyok.

Remélem tudtam segíteni. :)

Kívánom hogy rendbejöjj és hamar babás legyél!

2009. márc. 31. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem is pont ma néztek prl-t, de nekem is - ahogy az első válaszoló írta - más hormonokkal együtt nézték. Nekem is jó lett az eredményem, de ehhez hozzá tartozik, hogy nekem már fogamzásgátló abbahagyása előtt is volt problémám vele. Szintén túlsúlyos voltam, de azt sok hosszú év alatt sikerült leadnom! S mikor most abbahagytam a bogyót elkezdtük szedni a bromocriptint. Ez szinten tartja, s segít abban, hogy legyen ciklusom. Emellé én még merckformint is szedek.

Még annyit hozzátennék, hogy én már az alsó szintjéhez vagyok jócskán közel, de mégsincs peteérésem. Nálam most ciklusépítés kezdődött tapaszok segítségével.

Amúgy voltam endokrinológián is annak idején, de nekem nem voltak jó tapasztalataim ezzel kapcsolatban. Nem hajtogattak semmi mást, mint hogy jó lenne lefogyni, de ezen kívül semmi hasznos infóval nem láttak el. De ez csak az én esetem, s ez a doktor. Máshol biztos lelkiismeretesebb emberek dolgoznak.

Hát remélem azért valamit ki tudsz szűrni belőle, ami fontos lehet neked. De minden ember más ...

2009. márc. 31. 19:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kösznöm mindenkinek a választ! :) A prolaktinom inkább az alsó határhoz van közel, szóval tényleg az lehet, hogy más miatt nincs peteérésem.

2009. ápr. 1. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!