Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyek a lombik kezelés...

Mit tegyek a lombik kezelés alatt és embriótranszfer után, hogy terhes is maradjak? Már 3 lombikunk volt.

Figyelt kérdés
2011. jún. 30. 12:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Sajnos nem sikerült az első lombikom :( Majd augusztusban kapom vissza a fagyibabát ha sikerül annak az egykének feléledni. Az esély nem sok :( De a remény hal meg utoljára.

E.

2011. júl. 7. 18:58
 12/20 anonim ***** válasza:
Kedves 18.57-es :) nagyon egyszerre írtunk. Mint a telepátia.
2011. júl. 7. 18:59
 13/20 anonim ***** válasza:

Manka 68-tól szeretném kérdezni:

a terheléses cukorvizsgálatot a házi orvos írja ki?

Én is ősszel IVF elé nézek, de szeretnék minden gátló tényezőt kizárni.

Szóval kinek kell jattolnom és milyen maga vizsgálat?

2011. júl. 8. 09:41
 14/20 anonim ***** válasza:
Az IR-re a beutalót nem írhatja ki háziorvos, csak endokrinológus vagy belgyógyász (talán nőgyógyász is, de ebben nem vagyok biztos). Én a MensMentisben csináltattam 3 pontosat, ott 10.500 Ft. Sajnos elég drága, de nekem addigra már annyira tele volt a hócipőm, hogy nem akartam mást keresgélni, mert ott is értékeltettem ki. De van ennél olcsóbb hely is.
2011. júl. 8. 14:06
 15/20 anonim ***** válasza:
Ja, a vizsgálatról nem írtam. Szóval éhgyomorra mész, leveszik a vért. Utána meg kell innod egy cukros lötyit (víz 70 g szőlőcukorral). Egy óra múlva megint megszúrnak, majd két óra múlva mégegyszer. (Így lesz 3-pontos. 0 perc, 60 perc, 120 perc.) Elsőre érdemes 3 pontost csináltatni (létezik 2 pontos és 5 pontos is. 2 pontosnál 0 perckor és 120 perckor szúrnak, 5 pontosnál félóránként). Ha lombik előtt állsz, érdemes előtte megcsináltatni.
2011. júl. 8. 14:10
 16/20 anonim válasza:
Nekünk elsöre sikerült!Nagyrészt isteni szerencse kell hozzá és szerencsére nálunk nem nekem hanem a férjemnél voltak kisebb gondok,és ez a könnyebbik eset.Én teljesen rendben voltam,vagyok,mert azóta természetes úton teherbe estem a férjemtől a 16hós Marcimmal.Lombik babáim pedig ikrek lettek és 19.-én 4 évesel leszünk.(fiu,lány)Hát ez az én történetem!
2011. júl. 8. 14:22
 17/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Az utánam következő válaszoló jól írta le, csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a vizsgálatot csak endokrinológus kérheti. Mert nem csak cukrot, hanem a lényeg : inzulint is kell nézni. Sima terheléses cukrot kérhet más orvos is, de az nem elég!

Én is a mensbe járok, hónap végén lesz a következő vérvételem. Én nem is kerestem másik helyet, mert ők nagyon profik, gyorsak, másnapra megvan az eredmény, és elküldik e-mail-ben is, nem kell hetekig izgulni, hogy mi lett. Ez egy magánlabor, nem kell beutaló, nem kell végigjárni a hivatalos kálváriát. És szerintem az a 10ezer forint nem annyira nagy összeg, főleg a lombik gyógyszerek árához képest, főleg, ha hiába szedi őket az ember...

De megkérdezheted a meddőségis dokidat is, hogy náluk van-e erre lehetőség, hátha akkor nem kell két helyre járni.

Az IR alattomos betegség, nemcsak meddőséget, de vetélést is okozhat, uh ne hagyd ki semmiképpen.

2011. júl. 9. 06:10
 18/20 anonim ***** válasza:

Köszi az Ir tájékoztatást, már csak meg kell néznem a Neten hol van ez a magánlabor. Tök jó, hogy nem kell beutaló. Gondolom bejelentkezni azt kell, ugye?

Ebben a ciklusban már nem fér bele, mert hormonprofilra is mennem kell, de még mielőtt elkezdeném szedni a gyógyszereket mindenképp el fogok menni.

Mégegyszer köszi:)

2011. júl. 15. 14:45
 19/20 anonim ***** válasza:

Itt az előző. Felmentem a Mensmentisre. Kérdésem volna: ha csak egy 3 pontos vérvizsgálatot szeretnék és lombikban veszek részt, de máshol, akkor azt is lehet. Nem néznek rám "hülyén"? Én már több mint 10 éve pajzsmirigyes vagyok. Olvastam a PCOS-s tüneteket. Az endokrinológusom hogyhogy nem foglalkozott ezzel az összefüggéssel, hogy esetleg PCOS lehetek, azért nem esem teherbe. A nőgyógyászom is lapított vmit, mert nekem csak mindig azt mondta, hogy minden jó csak 8-10 db petesejtem érik egyszerre, egy oldalom.De aztán állítólag ezt lecsökkentette, és teherbe is estem, de elvetéltem.

De ezt sem értem, mert nem azt mondta, hogy ciszta. A lombikos doki meg már az első konzuláción azt mondta, hogy PCOS-s vagyok. Én mostmár nem értek semmit. Hál Istennek, hogy az endokrinológusomat és a nőgyógyászomat is lecseréltem. De még mindig nem tudom, hogy akkor pontosan PCOS voltam, vagy nem? Aki tudja, adjon tanácsot.

2011. júl. 15. 15:18
 20/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nem kell feltétlenül cisztának lennie a PCOS-hoz. Az csak az egyik tünet, és már a durvábbak közé tartozik. A hormoneredményeken is látszik : Az LH/FSH arány felborul, nem 1:1. De vannak egyéb tünetek is : hízékonyság, hajhullás, pattanások, szőrösödés, meddőség. Ha ezek közül kettő megvan, már kimondják a PCOS-t. Annyira változékonyak a tünetek, hogy nehezen ismeri fel sok doki. És mindennek az oka az IR. :-( Ha az kezelve van, tünetmentes lehet az ember lánya. :-)

2011. júl. 16. 03:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!