Mit tegyek a lombik kezelés alatt és embriótranszfer után, hogy terhes is maradjak? Már 3 lombikunk volt.
Sajnos nem sikerült az első lombikom :( Majd augusztusban kapom vissza a fagyibabát ha sikerül annak az egykének feléledni. Az esély nem sok :( De a remény hal meg utoljára.
E.
Manka 68-tól szeretném kérdezni:
a terheléses cukorvizsgálatot a házi orvos írja ki?
Én is ősszel IVF elé nézek, de szeretnék minden gátló tényezőt kizárni.
Szóval kinek kell jattolnom és milyen maga vizsgálat?
Szia!
Az utánam következő válaszoló jól írta le, csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a vizsgálatot csak endokrinológus kérheti. Mert nem csak cukrot, hanem a lényeg : inzulint is kell nézni. Sima terheléses cukrot kérhet más orvos is, de az nem elég!
Én is a mensbe járok, hónap végén lesz a következő vérvételem. Én nem is kerestem másik helyet, mert ők nagyon profik, gyorsak, másnapra megvan az eredmény, és elküldik e-mail-ben is, nem kell hetekig izgulni, hogy mi lett. Ez egy magánlabor, nem kell beutaló, nem kell végigjárni a hivatalos kálváriát. És szerintem az a 10ezer forint nem annyira nagy összeg, főleg a lombik gyógyszerek árához képest, főleg, ha hiába szedi őket az ember...
De megkérdezheted a meddőségis dokidat is, hogy náluk van-e erre lehetőség, hátha akkor nem kell két helyre járni.
Az IR alattomos betegség, nemcsak meddőséget, de vetélést is okozhat, uh ne hagyd ki semmiképpen.
Köszi az Ir tájékoztatást, már csak meg kell néznem a Neten hol van ez a magánlabor. Tök jó, hogy nem kell beutaló. Gondolom bejelentkezni azt kell, ugye?
Ebben a ciklusban már nem fér bele, mert hormonprofilra is mennem kell, de még mielőtt elkezdeném szedni a gyógyszereket mindenképp el fogok menni.
Mégegyszer köszi:)
Itt az előző. Felmentem a Mensmentisre. Kérdésem volna: ha csak egy 3 pontos vérvizsgálatot szeretnék és lombikban veszek részt, de máshol, akkor azt is lehet. Nem néznek rám "hülyén"? Én már több mint 10 éve pajzsmirigyes vagyok. Olvastam a PCOS-s tüneteket. Az endokrinológusom hogyhogy nem foglalkozott ezzel az összefüggéssel, hogy esetleg PCOS lehetek, azért nem esem teherbe. A nőgyógyászom is lapított vmit, mert nekem csak mindig azt mondta, hogy minden jó csak 8-10 db petesejtem érik egyszerre, egy oldalom.De aztán állítólag ezt lecsökkentette, és teherbe is estem, de elvetéltem.
De ezt sem értem, mert nem azt mondta, hogy ciszta. A lombikos doki meg már az első konzuláción azt mondta, hogy PCOS-s vagyok. Én mostmár nem értek semmit. Hál Istennek, hogy az endokrinológusomat és a nőgyógyászomat is lecseréltem. De még mindig nem tudom, hogy akkor pontosan PCOS voltam, vagy nem? Aki tudja, adjon tanácsot.
Szia!
Nem kell feltétlenül cisztának lennie a PCOS-hoz. Az csak az egyik tünet, és már a durvábbak közé tartozik. A hormoneredményeken is látszik : Az LH/FSH arány felborul, nem 1:1. De vannak egyéb tünetek is : hízékonyság, hajhullás, pattanások, szőrösödés, meddőség. Ha ezek közül kettő megvan, már kimondják a PCOS-t. Annyira változékonyak a tünetek, hogy nehezen ismeri fel sok doki. És mindennek az oka az IR. :-( Ha az kezelve van, tünetmentes lehet az ember lánya. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!