Lehet, hogy az inzulinrezisztencia miatt nem esem teherbe?
Én vagyok erre az éló példa : nem jött a baba, a meddőségis doki annyit mondott, adjak le pár kilót. Három hónap kemény cukros diéta : pozi teszt. Fellélegeztem, nem mertem diétázni (még nem tudtam az IR-ről) : vetélés a 7-ik héten, de már előtte sem úgy fejlődött, ahogy kellett volna. Akkor derült ki az IR. Onnantól cukros diéta tovább, + cukorcsökkentő gyógyszer : pozi teszt, minden rendben a 7-ik héten. Kicsit lazítottam a diétán, azt hittem, a nehezén túl vagyok, mivel a 12-ik hét után abba kell hagyni a cukorcsökkentő szedését, néha ettem krumplit is. 9-ik héten missed ab.
Most már tudom, hogy szigorúan kell diétázni tovább is, de azóta nem jött össze sajnos.
A pajzsmirigyre 50-es L-thyroxint.
Az IR-re meg elméletileg 2x500 Merckformint. Viszont azt egyenlőre nem bírja a szervezetem, így az egyik gyógyszert még felezem. Második voltam.
Egy hónap múlva még nem érdemes. A met hat, de a szervezeted még ugyanúgy reagálhat a szénhidrátra. Legalább annyira fontos a diéta betartása, mint a gyógyszer. Ez nem csak azt jelenti, hogy kevesebb szénhidrát bevitel, hanem fontos az is, hogy naponta elosztva kell bevinni, hogy ne terheld meg az inzulin termelő sejtjeidet. Ha ezt sikerül tartani, akkor szerintem olyan 3 hónap múlva érdemes újra megnézetni. Addig kitartás! És ha közben pozit tesztelsz, ami ilyenkor már lehetséges, akkor még fontosabb a diéta!
Mielőbbi babásodást kívánok! Nagyon drukkolok neked!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!