Tüszőérlelő injekciót hogy kell beadni magamnak?
(Merional)
Szia!
Biztos vagy benne, hogy magadnak kell beadni?
Nekem az orvos adta be UH után.
Én bőr alá kaptam a hasamba. Az én szurim már felszerlve volt csomagolva, csak ki kellett bontani és benyomták! Az otthon beadósakat, már általánban tollal kell beadni.
2009. márc. 26. 14:31
A Merional 75 NE üvegében található port az oldószerrel fel kell oldani és az injekciót a bőr alá, vagy az izomba befecskendezni. Izomba történő beadást csak orvos vagy nővér végezhet. A Merional-t Ön is beadhatja a bőre alá! Amennyiben öninjekciózás mellett dönt, azt csak részletes tájékoztatás és oktatás után végezze el, betartva a kezelőorvos utasításait!
2009. márc. 26. 14:37
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ha jól értem, abban a kis üvegcsében kell összekeverni, amiben a "tabletta" van!? Majd felszív és szúr :)
Nekem a doki annyit mondott, h váltsam ki és csütörtöktől adjam magamnak minden nap. Bőr alá. De szerintem mindenki magának adja, én legalábbis nehezen tudom elképzelni, h valaki minden nap elmegy a dokihoz és vár 2 órát azért, h beadják neki a szurit..
Jogos! :) Nem olvastam el elég figyelmesen, azt hittem tüszőrepesztő szuri, de rájöttem, hogy még érleljük.
A neten találtam meg neked a leírását, azt másoltam be. Nem adatak hozzá valami kis tájékoztató leírást?
2009. márc. 26. 14:56
5/11 A kérdező kommentje:
Adtak, csak gondoltam, érthetőbb, ha valaki olyan írja le, aki csinálta már. Azért köszi :)
Én csináltam már. :) Kell hozzá egy nagy tű, meg egy legkisebb vékonyka, és egy 4 ml-es fecskendő. Letöröd a kupakját az ampullának, felszívod a nagy tűvel. Ezek után leszeded a lila (vagy kék) kupakját amiben van a kristály és belenyomod a löttyöt. Érdekes, azonnal feloldódik. :) Ezek után ugyan azzal a tűvel felszívod az anyagot, leszeded a tűt, felteszed a másikat, megpöckölgeted hogy ne legyen benne levegő és kissé megnyomod a fecskendő alját, hogy a tű hegyén kijöjjön egy kis lötyi. Ezután lefertőtlenítitek a hasadat, 45 fokban beleszúrjátok a tűt, picit visszaszívjátok, mert ha vérzik, akkor érbe ment a szuri, ha nincs vér akkor lassan elkezded belenyomni a gyógyszert. Kihúzod a tűt, megtörlöd a hasad és másnap friss tűvel és hozzávalókkal megismétled. :)
2009. márc. 26. 19:32
7/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a leírást! Sikerült :) Mondjuk nekem csak 1 pici tűm van, de megoldottam :)
Nekem ezt az injekciót mindig a dokim asszisztensnője adta be, reggelenként, munka előtt a klinikán. Én ezt a "variócát" választottam...
Ági
2009. márc. 29. 16:03
9/11 A kérdező kommentje:
Hű, az nekem nagyon messze és nagyon korán lett volna! De már profi vagyok :)
Örülök, hogy már profi vagy! : ) És sok sikert a továbbiakban!
Ági
2009. márc. 31. 08:14
Kapcsolódó kérdések: