Kisfiam lassan másfél éves lesz, még mindig szopik, főleg elalvás előtt (nem megy sajnos nélküle) s a nyügösebb reggeleken is. Próbálkozunk immár 5 hónapja mindeddig sikertelenül. Ha nem muszáj, még nem választanám el.
egyáltalán nem muszáj elválasztanod.Amíg van tejed, nyugodtan szoptasd meg. És ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, mert fogsz itt kapni olyan válaszokat, hogy a füled kétfelé áll.:)Teljesen egészségesnek tartom, hogy ennyi idős gyerek még szopik, és az sem valószínű, hogy emiatt nem esel teherbe.Annyira még nem sürgős a kistestvér, hogy őmiatta megvond a már meglévőtől, ami neki jár.Ne aggódj, minden eljön a maga idejében.Jó egészséget mindnyájatoknak!
2011. jún. 7. 04:30
2/13 anonim válasza:
:,D
2011. jún. 7. 05:13
3/13 anonim válasza:
"és az sem valószínű, hogy emiatt nem esel teherbe."
Szerintem viszont igen. Amíg szoptatsz, addig nem esik le a prolaktin szinted, ami a tejelválasztásért felelős. A magas prolaktin viszont gátolja a peteérést. Ennek a biológiai magyarázata egyszerű: amíg szopó csecsemőről kell gondoskodni, addig nincs itt az idő az újabb terhességre - a tested szerint.
2011. jún. 7. 06:30
4/13 anonim válasza:
Igen a szoptatás akadályozza a petesejtek érését , így a teherbe esést is . A természet így találta ki , természetes fogamzásgátlás.
Rendszeresen menstruálsz már , visszaállt a ciklusod a szülés óta?
2011. jún. 7. 06:33
5/13 anonim válasza:
biztos van kivétel, de többeknek nem sikerül
2011. jún. 7. 06:51
6/13 anonim válasza:
magam részéről, annyit tehetnék hozzá, hogy én ennek a tévhitnek köszönhetem az életemet.Édesanyámnak is azt mondták, hogy amíg szoptat nem esik teherbe.Így születhettem meg 11 hónappal nővérem születése után.
2011. jún. 7. 07:39
7/13 anonim válasza:
Ez nem tévhit! Az, hogy CSÖKKENT a teherbeesés esélye, nem azt jelenti, hogy kizárt.
2011. jún. 7. 07:41
8/13 anonim válasza:
A szoptatás egy természetes fogamzásgátló módszer, sok természeti nép alkalmazta és alkalmazza. Így sok ilyen népcsoportnál akár 3 éves korukig is szoptatják a gyerekeket. Tehát mellette csökken a teherbeesés valószínűsége, de nem nulla.
2011. jún. 7. 08:05
9/13 anonim válasza:
Döntsd el mit szeretnétek!Kisebb százalékban vannak azok akik szopi mellett teherbe esnek!Ha voltál közben ultrahangon (azért célszerű egy kivizsgálás,ha újabb babát tervezel) ott úgyis látszik milyen esélyed van egy babára.pl.látható e peteérés,milyen vastag a méhnyálkahártyád stb..
2011. jún. 7. 08:11
10/13 anonim válasza:
Én vagyok a te embered:)
Nekem a lányom "véletlen" gyerek,terveztük,csak későbbre (megvolt mindenünk,közel a 30hoz,stbstb).Aztán most 22 hónaposan még szoptattam,de nem védekeztünk.Kb. 3-4 alkalommal voltunk együtt,sokszor nem is középidőben.Ehhez képest 9 hetes vagyok (leválsztottam utána,nehogy baj legyen,meg hát elég nagy is már).Úgy látszik,nekünk ez könnyen megy.Az első mennyi idő után sikerült?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!