Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túl lettem stimulálva? A 26...

Túl lettem stimulálva? A 26 és 29 mm-es tüsző ennyire nagy?

Figyelt kérdés

Clostilbegyt-et szedtem 5 napig, napi másfelet! Ma a 13. napon voltam Uh-n,ahol egy 26 és egy 29 mm-es tüszőt látott a doki. Azt mondta túl lett stimulálva és duphastont írt fel, a mensi után menni kell konrolra, hogy felszívódott-e.

Két hónappal ezelött a napi 1 clostilbegytre csak 19 mm-es tüszőm volt, akkor meg azért nem csinálták meg az inszeminációt, mert túl kicsi.

Elvagyok teljesen keseredve, hogy ez a hónap is reménytelen.

2011. máj. 6. 20:36
 1/3 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A tüsző nem felszívódik, hanem megreped. És az a jó!

Nem értem, miért nem adott tüszőrepesztőt?

Egyébként én úgy tudom, a túlstimulálás az, ha túl sok tüsződ van. Inszemnél 2-3 darab tökéletes. Lombikhoz jóval több, akár 10-en felüli darab tüsző sem sok. A mérete az érettségét jelenti, ez olyan minden pillanatban eldurranhat méret neked. Szerintem ez éppen ideális! Most kéne a tüszőrepesztő szuri!

Nem akarsz orvost váltani? Meddőségi központba jársz, vagy a sima nődokidhoz?

A duphaston progeszteron pótlás, inszemnél és lombiknál a terhesség megtapadását segíti elő. Az két hónappal ezelőtti sem lett volna reménytelen, az egy tüsző épp elég egy babához. :-)

De ha akarsz egy esélyt a babára, akkor próbáljátok meg a hagyományos módszert, az inszem amúgy sem tesz hozzá sokat, csak a hormonturbóval együtt, amit megkaptál. :-)

Mit veszíthetsz?

2011. máj. 6. 21:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm a válaszod. A múlt hónapban már volt egy inszemem, az sikertelen volt. Ebben a hónapban kihagytuk volna mindenképpen az inszemet, de természetes úton persze megy a próbálkozás.Én sem értettem, ha túl nagyok, akkor miért nem kell megrepeszteni. A kérdésemre azt mondta,mert akkor túl sok folyadék kerühet a hasüregbe. A meddőségi központban is rendel a doki, de általában a másik rendelőjébe szoktam menni.

A duphastont, amit írt még nem kezdtem el szedni, lehet nem is kéne? Most elbizonytalanodtam, hogy váltani kéne-e, lehet, hogy elgondolkodom rajta.

2011. máj. 6. 21:21
 3/3 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A duphaston mindenképpen jó, szedd!

Ha sikerül a baba, akor segít neki. Sárgatest hormon, ugyanaz, amit a saját szervezeted termel ovu után. Minden lombikos és inszemes kapja! Persze, van akinek azért írják fel, hogy meghozza a mensest, AMIKOR ABBAHAGYJA A SZEDÉST.

Elkezded szedni. Két hét múlva elvileg megjön, akkor abbahagyod. Előfordulhat, hogy a duphaston nem engedi megjönni, ezért tesztelni kell ilyenkor. Ha teljesen biztosra akarsz menni, kérsz egy BHCG vérvételt. Az tuti kimutatja, ha mégis sikerülne a baba. Akkor nem szebed abbahagyni a szedést egészen a 12.-ik hétig, akkor is csak fokozatosan.

Ha a vérvétel szerint sem vagy babás, akkor abbahagyod a gyógyszert, és megjön a vérzésed.

Én ezt tudom neked tanácsolni.

Ja, és egy másik dokit. :-)

2011. máj. 7. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!