Magas az FSH értékem. Mit lehet ilyenkor tenni?
Endokrinológus szakorvoshoz kell menned, szerintem minél előbb.
A magas TSH érték azt jelenti, hogy alulműködik a pajzsmirigyed, azaz nem tud elég hormont termelni. Vannak pajzsmirigy hormon pótló gyógyszerek, azokkal szépen be lehet állítani a TSH-t is. Amúgy babásodáshoz az 1 körüli TSH érték az ideális!
Köszi a választ! Átmegyek másik dokihoz, mert ez nem mondott semmi bíztatót. Remélem tudnak valamit csinálni! Valahol olvastam, hogy inzulinrezisztenciától is lehet magas FSH érték. De eszébe sem jutott megnézni.
Örülnék, ha írnál, hogy sikerült-e neked!
Ne add fel! Keress másik orvost. Biztosan van megoldás, esetleg egy természetgyógyászt is érdemes felkeresni, hátha.
Sok sikert!
Próbálj genetikai ill. immunológiai kivizsgálásra menni!
Vért vesznek, millió dolog kimutatható!
Itt vannak a referencia értékek a laborpapíromról:
FSH
Follikuláris fázisban(tehát ciklus elején) 2,5-10,2
Ciklus középi csúcs:3,4-33,4
Luteális fázis:1,5-9,1
Terhes:0,0-0,2
Postmenopausa:23-116,3
Egy kérdésem lenne a TSH értéked mennyi lett?? a határ 0,35-4
nekem 3,77 és az derült ki, hogy hiába határértéken belül van, le kell vinni ezt az értéket, 0-1 közé mert addig alig van esély..szóval endokrinológus, aztán kaptam letroxot, és két hónap múlva terhesteszt pozi:) végig gyógyit kellett szedni de az eredmény egy egészséges kisfiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!