Ha a pjzsmiriggyel gondok vannak az miért befolyásolja ateherbeesést? És mit tudnak vele kezdeni?
Nálam alulműködés van , és nagyon valószínű, hogy emiatt veszítettem el a 8. héten a babámat.
Kezelni kell gyógyszeresen, akkor OK lesz, és babát is lehet vállalni.
De kezelés nélkül sajnos felboríthat mindent, az egész hormonrendszert, és mivel ez egy odavissza játék, kölcsönösen hatnak egymásra a hormonok, ami rontja a teherbeesés esélyeit. A terhesség alatt pedig nagyon fontos a baba növekedéséhez (a liliputiak ilyen miatt lesznek...), illetve még a terhesség első hat hetében az idegrendszer kialakulásához.
Én most kezembe vettem az irányítást, pm szakrendelésre megyek, ma pedig pm UH-on voltam...
Te is kérj beutalót a nődokitól, ha ilyen probléma derül ki, és a belgyógyászaton kivizsgálnak alaposan!
Szia!
Nekem is van egy minimális pajzsmirigy alulműködésem,ami azt jelenti,hogy a TSH(pajzsmirigy serkentő hormon) szint egy kicsit magas.
A nőgyógyászom azt mondta,hogy sokaknak emiatt nem sikerül teherbe esni.Ez egy labor vizsgálattal kideríthető és gyógyszerrel kezelhető.
Nem árt utánajárni!
2. vagyok.
Én is így vagyok, ahogy a 3. írta, nekem 4 helyett a TSH aug-ban 5,4 volt, dec-ben pedig már 6,7!
Csak a TSH-ból nem sok minden derül ki, kell nézni a pajzsmirigy 2 hormonját is, - T3, T4, és az anti-TPO-t is.
Ez utóbbiből derül ki, hogy a szervezeted, h fogja fel ezt a dolgot. Nekem aug-ban még határértéken belül volt bőven, dec-ben meg már túllépte, vagyis a szervezetm a saját pm-em ellen termel ellenanyagot!!
Emiatt nekem 10 hónapig nem volt peteérésem, aztán mikor lett, a 2. adandó alkalommal teherbe estem, ez volt most dec-ben, de febr elején elvetéltem...
Szia!
2. vagyok. Elméletileg látszik, látszhat! Nekem az alulműk. miatt nem megy fel PÉ után!
Lehet,m h nálad is ez okozza a magasabbat. Ja, de a 36,6 az nem is magas, nekem is annyi az alaphőm. Az a lényeg, hogy a ciklus 2. felében az alaphőd megemelkedjen 3-5 tizeddel, és ott is maradjon, ne ugorjon már le.
A babatervezők otthonán sok görbe van, én ott találtam a pajzsmirigyre való utalást is, nézd meg azokat!
Igen, elküldhet a háziorvos is.
Én nem az alaphővel kapcsolatban tudok eltérést, hanem arról, hogy nem emelkedik meg eléggé a ciklus 2. felében.
Az enyém persze kismértékű alűlmödés, ami nem biztos, hogy annyira leviszi az alaphőt, de ahhoz elég volt, hogy elvetéljek...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!