Ha netán terhes vagyok és túl korán megyek dokihoz és megvizsgál, nem árthat ez a megfogant babának?
Nem biztos, hogy alulról megvizsgált, hozzám se ért, mikor mentem én is a már megfogant babámmal, helyette megultrahangzott és elküldött laborra ( vér - vizelet ).
Egyik se árt.
árt, volt ilyen az ismeretségi körömben, aki utána elvetélt. Jó, ez még nem jelent semmit vagy sokat.
de én 10 hetes voltam, amikor mentem az orvosomhoz és ő azt mondta ilyen fiatal terhességnél nem vizsgál, majd a 18. héten és akkor csinál rákszűrést is. És ő egy elismert főorvos, úgyhogy gondolom nem véletlenül nem vizsgált.
Szia!
Nem árt, csak nincs értelme, mert úgysem érezne semmit.
Ha hatodik hét előtt mész, akkor csak a vérvételnek van értelme, abból tudja meg tutira, hogy babás vagy. 6hetesen már ultrahanon is látja a babát, és szívhangot is láthat. :-)
Szerintem ez a hagyományos vizsgálat az UH korában már szükségtelen. Azzal csak a méh méretét tudja kb-ra meghatározni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!