Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát szeretnék, de melyek a...

Babát szeretnék, de melyek a termékeny napok?

Figyelt kérdés

Jelenleg fogamzásgátlót szedek, ami ugye 28 napos ciklusokat csinál. Úgy tudom, hogy a fogamzásgátló abbahagyása utáni első hónapban sikeresebb a teherbeesés elvileg. Ha abbahagyom a gyógyszert, akkor úgy kell számolnom, hogy a 14. nap körül van peteérés? Alapjáraton, fogamzásgátló szedése előtt 32 napos ciklusom volt, tehát akkor inkább ezzel számoljak (ezek szerint a 16. napra esne a pé.)?

Tudom, nem lehet pontoson megállapítani, mert nem vagyunk gépek, de kíváncsi vagyok. Tapasztalatok? Írjatok!

2011. ápr. 8. 08:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezt tényleg nem lehet kiszámolni. Lehetőleg ne csak akkor legyetek együtt, amikor pé van, hanem minél többet. Mi minden nap, vagy 2. nap együtt voltunk tabi abbahagyás után, és élsőre sikerült. Azóta 11 hónapos a kicsi fiam.
2011. ápr. 8. 08:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2011. ápr. 8. 08:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem a fog.gátló után még mindig nem sikerült teherbeesnem sajnos. Szóval nem mindenkire igaz ez, hogy elsőre sikerül. Én már majdnem másfél éve nem szedem és mégsem lettem még terhes. Nekem eleinte pontos volt a ciklusom, úgy jött meg, mint amikor szedtem a gyógyszert, de szerintem azért volt így, mert még a gyógyszer hatása alatt voltam. Na utána jött egy kis kavar ez tartott 2 hónapig. És utána beállt megint pontosra a ciklusom, ovulációm is van, de nem esek teherbe.

Szerintem próbáljátok ki a 2 napontai együttléteket és mérjed a hődet, hogy megtudd, mikor van ovulációd!

2011. ápr. 8. 09:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha abbahagyod a gyógyszert, az felborítja a hormonháztartásodat, így tényleg nem lehet kiszámítani, mikor van az optimális idő.

Két naponta legyetek együtt, akkor biztosan elkapjátok a pé-t, és a kiskatonák is elég erősek lesznek:)

2011. ápr. 8. 09:01
 5/12 anonim ***** válasza:

SZIA

elvileg a teherbe esés csak a tabletta utáni 3 hónapban biztonságos ezzel kiküszöbölve hogy a tabimiatt vmi rendellenességgel foganjon a baba

félek hogy nem lenne egészséges

nyílván biztosabb a terhesség a peteérés napjain

de azt ajánlom hogy

AHOGY ELMÚLIK A MENSZESZED attól a naptól fogva 2 naponta érdemes összebújni akár 2 szer is ha bírjátok :)

nem kell annyira számolgatni stb mert a sok stressz és nagy vágyódás a baba után is gátolhatja a sikert

CSAK LAZÁN !!

hidd el tapasztalatból mondom

sok sikert

12 hós kislány anyukája ( elsőre sikerült ) :)

2011. ápr. 8. 11:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Kedves 11:01-es!

Könnyű annak beszélni, akinek elsőre sikerült, hogy lazán vegyük az egészet...

De nem rosszindulatból írtam ezt, ne értsd félre!

2011. ápr. 8. 11:11
 7/12 anonim ***** válasza:

11:01 es vagyok

én csak tanácsként írtam nem rosszindulatból

én is így voltam ahogy a kérdező ezekkel a gondolatokkal

de amiket leírtam a nőgyósgyász mondta és bevált..

és a kedves kérdező nem írta hogy hányszor próbálkozott már teherbe eséssel mivel tablettát szed

semmi sértőt nem írtam szerintem.

minden jót.

2011. ápr. 8. 11:18
 8/12 anonim ***** válasza:

11:11-es vagyok

Hát van akinél beválik ez a lazaság, de van akinél sajnos nem. Eleinte én is lazán vettem a dolgot kb. 1 évig! Nálam nem jött be sajnos, úgyhogy most már nem bírok laza lenni, ennyi csalódás után...szerintem ez normális.

2011. ápr. 8. 11:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Most döntöttem el kb. a babát szóval azóta nem próbálkoztam. Másfél éven keresztül szedtem gyógyszert.

Köszi a válaszokat!

2011. ápr. 8. 14:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Ja és még valami. Nem kell három hónapot várni. Ahogy abbahagyod a tablettát, tehát a hét napos tablettamentes szünet után nem veszel be újabb tabit, már ki is ürült a szervezetedből. És a tabletta szedése közben ha teherbeesel, akkor sem lesz semmilyen ártalma a magzatnak elvileg. Vagy lehet, hogy lesz, de nem a tabletta miatt. Rá is van írva a betegtájékoztatóra.
2011. ápr. 8. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!