Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés előtti teendők?...

Teherbeesés előtti teendők? Lelki és fizikai felfrissülés? Hogyan?

Figyelt kérdés
Kb. egy-másfél hónap múlva szeretnénk elkezdeni próbálkozni, addig szeretném magam kicsit rendbe rakni lelkileg és testileg. Van pár kiló fölöslegem, gondoltam diétáznék és egy napi 20-30 perc mozgást beiktatnék az életembe. Szerintetek hogyan tegyem? Még hogyan készíthetném fel magam lelkileg és fizikailag? Már van egy két éves lányom, nála 7 kilóval több voltam, mikor terhes lettem, mozogni azóta se sűrűn mozgok, de most jó lenne fittebb kismamának lenni:)
2011. ápr. 7. 07:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem 7 kg-os fogyást csak lassan szabad véghezvinni és ehhez egy másfél hónap kevés... méreganyagok még maradhatnak a szervezetedben.

a tornázás maga jó megoldás azt tudod folytatni a koraterhességben is vannak erre lehetőségek.

étkezést viszont mindenképp úgy kell-ene-alakítani hogy a készülődő emberkének minden meglegyen -vas folsav. -tehát a diétánál erre-is - figyelni kell.

A lelki oldalban nem tudok segíteni..

2011. ápr. 7. 07:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyél sok friss gyümit és zöldséget, most úgyis szezonja van. :) Szerintem olyan testmozgást végezz, ami nem megerőltető (úszás, bicikli, tai chi például). Szaunázz(könnyebb fogyni, ha a méreganyagoktól megtisztulsz). Igyál sok folyadékot, zöld teát. :) Relaxálj, pihenj. :) Hirtelen ezek jutottak eszembe. :)

Sok sikert! :)

2011. ápr. 7. 07:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) A 7 kilót úgy értettem, hogy ha most teherbe esnék, 7 kilóval kevesebb vagyok, mint az első terhességnél voltam, ez már számomra azért pozitív, de jó lenne még egy 3-6 kilót leadni, persze ésszerű keretek között.
2011. ápr. 7. 07:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor én értettem félre bocsánat.

Így viszont sinen vagy!

2011. ápr. 7. 07:45
 5/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Próbáld a cukros diétát, szerintem az egyetlen valóban hosszú távon hatásos diéta, és azt terhesség esetén is szabad, sőt jót is tesz, nem leszel terhességi diabos. :-)

A lényege, hogy csak a szénhidrát bevitelt kell csökkenteni, amit megeszel, azt is napi 5-6 alkalomra elosztva, így nem ingadozik a cukrod annyira, nem leszel olyan éhes sem! (Szénhidrát : minden ami lisztes, cukros, keményítős) Amit korlátlanul lehet enni, az a hús, tojás.

a tejtermékekben viszonylag kevés a szénhidrát, azokból módjával szabad.

Amit kerülni kell, vagy nagyon keveset szabad : kenyér, tésztafélék, lisztes, cukros dolgok, krumpli, rizs, hüvelyes zöldségek, és a répa is!

Mozgásra szerintem a tánc legjobb, a csípőtekergetés jót tesz. :-)

Nekem ez a módszer bevált. :-)

2011. ápr. 7. 08:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2011. ápr. 7. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!