Ha voltam gyerekkoromban rózsahimlős akkor elkaphatom a bárányhimlőt?
Figyelt kérdés
Ovis koromba kaptam el a rózsahimlőt majd nálam 8 és 10 évvel fiatalabb tesóim himlőit is végig asszisztáltam (kb. enyém után 8-10 évvel az egyik bárányhimlős volt a másik nem tudom)himlő nélkül, most sógornőm kislánya, aki a szomszédba lakik bárányhimlős elkaphatom szerintetek? Pont a babaprojekt közepén vagyunk pont a héten aktuális az intenzív "szeressük egymást"!2011. márc. 30. 20:43
1/2 anonim válasza:
Ha Te nem voltál bárányhimlős,akkor elkaphatod.a rózsahimlőt teljesen más okozza,mint a bárányhimlőt.De be is oltathatod magad.De az is kb 2-3 hét után véd.Szóval,ha Te nem voltál az ,akkor kerüld őt.A lappangási idő20-24 nap ha jól tudom.
2/2 anonim válasza:
Igen, elkaphatod, hiszen két különböző vírusról van szó. A lappangási ideje 14-21 nap. Nálunk a gyereken és rajtam is utána 14 nap múlva jött ki. Ha félsz tőle, inkább oltasd be magad, bár az sem biztosítja esetenként a teljes védettséget. De inkább az oltás, mert felnőttkorban nem játék és gyakoribb a szövődmény is. Tudom, mert nekem nagyon rossz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!