Szerintetek ilyen gyógyszer szedése mellett megtartható a baba ha esetleg terhes vagyok?
Sziasztok! Nem jön meg a vérzésem, még nem késik sokat, de máskor napra pontos. Viszont sajnos kismedence gyulladásom volt, és a nődoki Cifloxin nevű antibiotikumot írt fel. A betegtájékoztató alapján elég durva gyógyszer, itt a linkje: [link]
Azt írják terhességben kerülendő.
Igaz megszakítással védekezünk, szóval ez nem egy tuti módszer, de 7 évig így csináltuk, és nem lett baba. (már van egy kisfiúnk, nála élesben próbálkoztunk)
Ha netán terhes vagyok meg szeretném tartani, de nagyon félek ettől a gyógyszertől. Attól tartok végigrettegném a terhességet :(
Persze megkérdezem a dokit is ha nem jön meg és a teszt pozitív lesz.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Köszönöm!
Előfordulhat,hogy a betegséged vagy a gyógyszer miatt késik.
A lényeg,hogy ne parázz!Ha mégis terhes vagy az orvos úgyis megmondja,hogy mi a helyes megoldás.
Szia!
Szinte minden gyógyszerre rá van írva, hogy terhesség alatt kerülendő, sokszor csak azért, mert nem tesztelték le. Én teljesen szokványos gyógyszernek látom, és egyetértek az előttem szólókkal : ilyenkor a mindent vagy semmit elve érvényesül : ha baja lenne tőle a babának, akkor még a korai időszakban elvetélnél, ha pedig megmarad, akkor a gyógyszer nem károsította.
Köszönöm a válaszokat! Én is hallottam már ezt a mindent vagy semmit elvet, de akkor is parázok :( Bújom a netet és ellentétes infókat találok. A webbeteg honlapon pont erre a gyógyszerre kérdezett rá egy terhes nő, és azt írta neki a doki, hogy nem lesz gond. Viszont az egyik oldalon meg benne van a betegtájékoztatójában a következő szöveg: (az enyémnek nem volt ilyen benne)
Szedhető-e ez a gyógyszer terhesség és szoptatás ideje alatt?
Terhesség alatt nem szabad Cifloxin-t szedni, mivel hatóanyaga, a ciprofloxacin - mint az más kinolonnál is ismert - állatkísérletekben károsította az utódok terhelésnek kitett ízületeit.
Na szóval kész vagyok :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!