Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elmúlik egy idő után a hihetet...

Elmúlik egy idő után a hihetetlen vágy egy gyermek után?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, 3 éve élünk boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban a párommal (ő 25 éves).. Kb egy éve kezdődött, hogy hihetetlenül erős vágyat érzek arra, hogy nekem is gyermekem lehessen.. velük álmodom, ha meglátok egy kisbabát, kisgyereket az utcán legszívesebben sírva fakadnék annyira szeretnék egyet.. A párom vizsont még az eljegyzést is korainak tartja nem, hogy még egy gyereket.. A kérdésem, hogy ez kinőhető-e, illetve elnyomható-e? Ti voltatok ezzel így?.. Félek rányomja a bélyegét a kapcsolatunkra..
2011. márc. 14. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Sajnos(vagy nem sajnos) nem fog elmúlni.Annyit tudsz esetleg tenni,hogy "kölcsönkérsz" egy pár hónapos babát néhány órára,hátha utána úgy gondolod ráér még.Bár a nagyon erős vágyat nem hiszem,hogy megtöri egy kis sírás,meg kakis pelenka:(
2011. márc. 14. 20:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is pont ugyan így voltam ezzel, kedves kérdező!

Sajnos ezt maximum elnyomni lehet, elfelejteni nem. Ha párod még nem szeretne, valószínű azért, mert ha majd megkéri a kezed automatikusnak veszi azt is, hogy utána baba is legyen. Persze, ezt nem tudhatom, mert nem ismerem, de remélem, hogy enyhíti a "szenvedésed"...

A gondolataidat próbáld meg másra terelni, pl. egészséges életmód (ha esetleg nem így élnél), sport, egy kis vitaminbomba....stb. stb...

2011. márc. 14. 20:53
 3/6 Tinker Bell ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok, csak más paraméterekkel! =o)

Mi 5 éve vagyunk együtt, én 21, Ő 24 és két éve érzem ugyanezt!

Szinte napi téma nálunk a baba kérdés. Én ezzel tudom elkerülni azt, hogy ne bolonduljak bele a tudatba, hogy még most biztos nem lehet babánk.

A párom nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy jó anyagi körülmények közé szülessen a pici. Nálunk ez még legalább 3 év, de lehet hogy több!

Ő is szeretne babát, csak az elveihez tartja magát, ami teljesen ésszerű, hiszen nem szeretném a semmibe megszülni a gyermekünket, de mégis rossz érzés.

Kitartás! Hamar elmegy ez a pár év! =o)

2011. márc. 14. 20:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Én 25 évesen jöttem össze az akkor szintén 25 éves párommal. Én is nagyon szerettem volna gyereket, ő pedig még jó pár évet várni akart. (Kb 32-35 éves koráig.)

Nekem nem sikerült elnyomnom az érzést, teljesen depressziós voltam. Aztán úgy döntöttem, hogy nem érdekel, nekem gyerek kell, ha úgy alakul akkor egyedül fogom felnevelni. Szépen átgondoltam a dolgokat, hogy mi lesz, ha a párom megtudja, és elhagy, stb. (Eldöntöttem, hogyha nem akarja, nem fogok semmit sem követelni, elvárni tőle. Pl. gyerektartást, stb.) Egyszerűen nem szedtem a tablettát, és 5 hónap után teherbe estem. Amikor a párom megtudta, kb 2 percig sokkos állapotba került. Eszébe sem jutott, hogy szakítson velem. Aztán eltelt pár hét, és már kimondottan örült a babának. Azóta 1hónapos házasok vagyunk, és 6 hónapos terhes. A kapcsolatunk pedig azóta kiegyensúlyozottabb, mint valaha.

Egyáltalán nem vagyok rá büszke, hogy így oldottam meg, de nagyon boldog vagyok, hogy nemsokára a kezembe foghatom a kisfiamat! És a párom is nagyon várja már az új családtagot!

Nem követendő példának szánom, egyszerűen el voltam már nagyon szánva arra, hogy gyerekem legyen végre.

Egyébként kb2 évig próbáltam elnyomni ezt az érzést. Rengeteget dolgoztam, túlhajtottam magam, hogy semmire se tudjak gondolni, de csak fáradt, kimerült voltam. Más ötletem pedig nem volt, hogy hogyan tudnám másra terelni a gondolataimat. Ugyanis akadályát nem láttam a gyereknek. Elég pénzünk van, szép lakásunk, boldog párkapcsolatunk. Sokan vállalnak gyereket ennél rosszabb körülmények közé. Nem éreztem felelőtlenségnek, meggondolatlanságnak, ha gyerekünk lenne.

2011. márc. 14. 21:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Én 19 évesen éreztem ezt, a párom 27 volt akkor, és már 2 éve együtt éltünk. De akkor kezdtem az egyetemet, és nagyon fiatal voltam még. Tudtam az eszemmel, hogy nincs itt az ideje. Igykezetem racionális maradni, és azzal nyugtattam magam, hogy nem maradok le semmiről, ha pár évig még várunk. És nekem (nehezen, de) sikerült együtt élni ezzel a dologgal. Nekifeszültem a sulinak, sokat szórakoztunk, barátkoztunk, utaztunk, kiéltük magunkat még kettesben.

20 évesen elvett a férjem, 21 évesen megszültem a fiamat, és most, 23 évesen várom a második babánkat:):):).

Viszont én elég korán érő típus vagyok, és valójában már 15 éves korom óta gyerekre vágytam!

De ha tényleg ennyire fontos neked az anyaság, akkor nyílván azt is megérted, hogy neki(k) az a legfontosabb, hogy szerető, biztonságos párkapcsolatba, rendezett anyagi körülmények közé érkezzenek. És ha ehhez még kell 2-3 év, akkor azt ki kell várni, mert ez igazán semmiség, ha a leendő gyerekeid boldogságáról van szó;).

Az előttem szóló "taktikáját" nagyon nem ajánlom. Neki bejött ez, aminek szívből örülök, de bárhogy alakulhatott volna! Ést egyedül felnevelni egy kisbabát, és csonka családba kényszeríteni a saját türelmetlenségünk és önzőségünk miatt nagyon felelőtlen dolog!!!

Leeendő szülőként MINDIG azt kell szem előtt tartanod, hogy nekik mi lesz a legjobb:).

És kicsit próbáld megérteni a párodat: ha vki téged 17-18 évesen belekényszerített volna egy ilyen szituba, nem biztos, hogy örültél volna. Az én férjem 30 volt, mikor megszületett a fiunk, és a minap mondta, hogy nagyon örül, hogy nem jött előbb, mert nem lett volna vele elég türelmes, jobban izgatta a hobbija, a haverok..stb. Most viszont mindene a gyerek, és hihetetlenül jó apának tartom!

Ezzel nem azt mondom, hogy neked még 5 évig kell várnod, vannak pasik akiknek előbb eljön ez az idő, de nekik maguknak kell ezt érezni!

Az én apám 25 volt, mikor a tesóm megszületett, és imádtuk őt, nagyon jó apa volt, mégis elhagyott minket, mert bár helytállt, de majd szétrobbant beül. Korán jöttünk:(.

Sztem várjatok még!!!

Tudod ez olyan dolog, mint egy diploma: az ember már a gólyatáborban a kezei között szeretné tartani, de utólag mégis minden nap, hónap, és év értelmet nyer, amíg melózni kellett érte. Mindennek megvan a maga ideje, nem szabad siettetni, mert tudod, annak nyögés a vége:S:).

2011. márc. 14. 22:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Persze, ezt a "taktikát" én sem merném vállalni és nem merném megtenni a párommal (bár örülök, hogy a válaszolónál sikerült és gratulálok a gyerkőchöz..:)).. Nagyon megnyugtattatok azzal, hogy tudom másoknak is sikerült együttélni ezzel, anélkül, hogy tönkrette volna kapcsolatukat.. Én is várok hát türelemmel, addig pedig nektek jó babázást kívánok.. Egyszer majd csak eljön az én időm is..:( :)
2011. márc. 14. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!