Csütörtökön voltam együtt a barátommal, de nem védekeztünk tudom ez nagy hiba volt. Teherbe estem vagy mi lehet a gond?
Azóta folyamatosan van egy olyan félelmem hogy teherbe estem. Azóta felpüffedt a hasam és émelygek lehet hogy a miatt hogy sokat idegeskedem vagy a teherbe esés jeleiről lehet szó?
Mennyi időt ajánlatos várni egy terhességi teszt elvégzésével?
hát a terheség nem megy ilyen könnyen. tegnap voltatok együtt? akkor még bevehetsz eseményutánit.
mert a fogantatás úgy van hogy az elözö mensid kezdetétöl számolva kb 14 nap után van peteérésed amikor a petesejt egy napig él. ekkor(ha elötta pár nappal szeretkeztetek) lehet benned még élö sperma, vagy ha azon a napon akkor megtermékenyül a petesejt. elkezd osztódni a petesejt és vándorol tovább a méhedbe ahol megtapad és beágyazódik. a teljes beágyazódás kb 5-7 napig tart. mikor a teljes beágyazódás megtörtént akkor kezd el a szervezeted hormonokat termelni ami a terheség jeleit okozza. ezt a hormont kell kimutatnia a terhes tesztnek is. kb a beágyazódástol 1 hétre lesz annyi hormon a szervezetben hogy teszt kimutassa. ez az idö megegyezik a mensid kezdetével.
vagy is ha tegnap voltatok együtt akkor még ha tudsz ma vagy holnap reggel menj el egy korházba vagy növédelmi köszpontban ahol adnak eseményutányi tablettát, így nem tud megtapadni.
ha múlthéten voltatok akkor meg egy hét múlva tesztelhetsz legkorábban.
viszont ahogy leírtam látod hogy nincs olyan nagy valószínüsége a teherbe esésnek egy hónapban, de nem jó ezzel számolni, mert pláne fiatal korban a pete érhet össze vissza. vagy is könnyen elöfordulhat hogy a peteérésed nem pontosan a periodusod közepén van. akár teherbe eshetsz közvetlen a mensi után is.
Voltam ma nőgyógyásznál kiderült nem sikerült a szűz hártyát átszakítania csak próbálkozott a barátom.
Azért nagyon szépen köszönöm a segítséget és a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!