Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Félek hogy pco-s vagyok!...

Félek hogy pco-s vagyok! Vajon tényleg az vagyok?

Figyelt kérdés
Az egyik oldalon azt írták mivel 32-45-ig szokott tartani a ciklusom hogy Pco-s vagyok.Múlt hónapban voltam dokinál csak kézzel vizsgált, hüvelyivel nem.Azt mondta, hogy valószínű nincs peteérésem. Írt fel Clostit azt mondta hőmérőzzek és menjek vissza 2 hónap múlva.Szerintetek is utalhat ez a ciklus Pco-ra?
2009. febr. 20. 12:04
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Még csak annyit akarok kérdezni az utolsótól, hogy a párodnak menni kellet spermavizsgálatra vagy téged anélkül is kivizsgálnak??
2009. febr. 21. 08:40
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

A fogamzásgátló ilyen módon járúl hozzá a policisztás ovárium szindrómához(pco)

"HOGYAN MŰKÖDIK A TABLETTA?

A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nő 1) időszakos meddőség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elő lehet idézni.

Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökődik ki petesejt a petefészekből, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthető petesejt, akkor a nő kémiailag steril. "

Igy a ki nem lökődött petesejt és tüsző helyén minden hónapban egy ciszta lesz.Sok év alatt sok (poli) ciszta lesz.Ovárium az a petefészket jelent a szindróma pedig tünetegyüttest jelent.

Kár tovább vitatni...a fogamzásgátló tabletták okozzák a magas prolaktinszintet is.Egyik fajta ezt a másik fajta amazt.Magától érthetődik hisz megakadályoznak valamit a normális hormonműködésben!

2009. febr. 21. 12:17
 33/37 anonim ***** válasza:
Ha a nőnek nincs ciklus rendellenessége ,akkor a spermavizsgálattal kell kezdeni,mert az fájdalommentes és egyszerű.Ha családorvos küld akkor előjegyzéssel történik és fizeti a tb.Ha pedig nincs türelmed ezt kivárni akkor 5000-8000 Ft. ellenében megnézik .1 óra alatt megvan az eredmény.Magánklinikán.
2009. febr. 21. 12:22
 34/37 anonim ***** válasza:
65%

Többféle örökletes sajátság közül az inzulin-hatás zavarára derült fény, amelynek az immár közismert elnevezése az inzulinrezisztencia (IR). Ellentételezésként a szervezetben több inzulin termelődik, ami sokrétű hormonális és anyagcsere zavart okoz.

Az inzulin rezisztencia a PCOS-t a metabolikus szindrómakörhöz kapcsolja: magas vérnyomás, cukorbetegség, hasi kövérség, zsíranyagcsere-zavarok, köszvény, melyek a PCOS betegeken is halmozottan jelennek meg az élet előrehaladásával.

A szabályos petefészek-működés nem indul be a serdülőkorban, de a mellékvesékkel együtt a kelleténél több férfi-jellegű hormont termelnek. A "kelleténél több" az egyénre vonatkozik, a saját szükséglethez képest több, nem feltétlenül esik a laboratóriumi lapon feltűntetett kóros tartományba, de a fokozott hormonhatás következményeire a tünetekből is következtethetünk. A női hormonok még a zsírszövetben is férfihormonná alakulhatnak, a kövéreken ez is rontja a tüneteket, pl. a szőrnövekedést.

A petefészkekben a havi ciklusonként általában nem érik tüsző, hanem kis, 10 mm-nél kisebb ciszta formájában visszamarad, ami évek során eltelíti és megnöveli a petefészkeket: ez adja az ultrahang vizsgálattal felfedezhető jellegzetes policisztás ováriumképet (PCO). Ez a betegség névadó, de egyben félrevezető tünete, mert nemcsak ebben a betegségben található – ugyanakkor nem az összes PCOS betegre jellemző. Éppen ezért kimutathatóságát nem követeli meg a kritérium-rendszer, ha a többi tünet a betegséget egyértelművé teszi.

A kisiklott folyamatok lassan haladnak előre. Változatos megnyilvánulásuk sokáig nem hívja fel a figyelmet az alapproblémára, vagy a tünetek ellenére az alapbajt nem ismerik fel vagy nem kezelik megfelelően, miközben a rossz irányba sodródó szénhidrát- és zsíranyagcsere, a megváltozott véralvadékonyság,v cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezet, és az élet későbbi szakaszában már ezek és további súlyos szövődmények uralják a képet.

A betegek családjában gyakoriak az anyagcsere betegségek. Az örökletes tényezők mindkét szülő oldaláról, akár egyéb metabolikus zavarokkal kombináltan is érkezhetnek. A kövér, kopaszodó, zsíros bőrű férfiak valószínűleg a PCOS férfi megfelelői és örökletes hordozói, de petefészek hiányában kevesebb tünettel.

A forrás: www.PCOS.hu, tegnapelőtti 17:55-ös vagyok. Nem dolgozom semmilyen gyógyszergyárnak és nekem is problémáim vannak a mensimmel a gyógyszer abbahagyása után. Soha többé nem fogom szedni, de (tudtommal) nem vagyok PCOS.

2009. febr. 22. 10:07
 35/37 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtál utolsó! Nagyon tanulságos volt az írásod,amit találtál.Te kivizsgáltattad már magad, hogy nem e vagy pco-s?Én sem fogom szedni többé a gyógyszert azt hiszem bőven elég volt 10 év!!!Még túl sok is!Ki tudja mi bajom lett tőle?Bár nagyon remélem hogy semmi!Neked van már babád?Neked is hosszúak a ciklusaid?
2009. febr. 22. 10:16
 36/37 anonim ***** válasza:
65%

02-21 12:17es!!!

"Igy a ki nem lökődött petesejt és tüsző helyén minden hónapban egy ciszta lesz"

ezt te komolyan irtad le???ès a tabletta 7 napos szunetèben mi tortènik???Akkor minden tabit szedo no pcos lenne ha mindegyiknk ciszta maradna a petefèszkèn nem??akkor betiltanàk a tabikat!!!!ugye ezt a butasàgot viccbol irtad le??

2009. febr. 25. 00:20
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én másoltam be a hosszú cikket. Remélhetőleg nincs vagyok PCOS-m, nincsenek cisztáim, de ez csak az egyik tünet. Amúgy jelenleg 107 napja nem jött meg, úgyhogy mondhatni, hogy hosszú a ciklusom. Most kaptam Norcolutot, a héten ettől meg kellene, hogy jöjjön. Utána kapok clostilt, mert nincs peteérésem. Még nincs babám, de már nagyon szeretnék.

Amúgy a tabi úgy hat (egyetértek az előzővel, hogy nagy butaságnak titulálja, amit itt valki írt), hogy nincs egyáltalán peteérés, a test azt "hiszi", hogy terhes. Gondolom ezért áll vissza nehezen a peteérés, mert évekig el van nyomva.

Egyébként örülök, hogy segítettem.

2009. febr. 25. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!