Félek hogy pco-s vagyok! Vajon tényleg az vagyok?
szia, megint ijesztgetős vagyok, és ellentmondok az előttem szólónak, sajna bizonyított, de nem reklámozott tény, hogy a fogamzásgátlók okozhatnak pco-t. nem mindenkinél, sokan vagyunk, akik szedtük, és nem lett bajunk, de a fogigátló terjedésével terjed a pco is. nem véletlen.
amúgy meg a pco is egy rejtély maga, nem tudják, hogy milyen betegség pontosan, sem azt, hogy mi okozza, csak egy csokor hormonális tünetet neveznek pcos-nek, ami hormonzavarra utal, van akinél nagyon egyszerű a kezelés és egy gyógyszerrel rendbejön, más meg egy életen át meddő marad és csak lombikkal jön össze a gyerek.
ez a nagy titok, senkit nem akrok elkeseríteni, de a fogi gátlók nagy veszélyt rejtenek!
helo!
èn vok aki azt mondta ne hidd el a tabis rèmhireket!
Elozonek irnàm,hogy onmagaddal kerultèl ellentmondàsba:azt irod bizonyitott tèny h a tabi pco-t okoz,majd utàna,hogy ez a betegsèg egy rejtèly ès nem tudni mi okozza....Làtod?
Nagy veszèlyt rejt a tabi,aha,de vannak elonyei is,az hogy a tabit szedo noknèl ritkàbban fordul elo a petefèszek ràk pl,ami egy pconàl azèrt durvàbb.
Szoval nem vitatkozni szeretnèk,fèlre ne èrtsetek,csak a kèrdezot szerettem volna megnyutatni.
én csak azt írtam, hogy a tabi miatt sokaknak van hormongondja, és ezt elegánsan ma pco-nak hívják, mert ez nem betegség, hanem tünetcsoport, de amióta felfedezték a fogamzásgátlót azóta terjednek a szimptómák. sajna nem rémhír, hanem tény, de ennek ellenére én is azt mondom, hogy van akinek az a legjobb ha beszedi, mert az a biztos, viszont később nem csoda, ha esetleg megbomlik a hormonrendszere, és ez az amit ma a szakirodalom pco-nak nevez.
azt hiszem nem értettél meg teljsen az előbb...
12.26-os vagyok:-) Maga a vizsgálatok azok nem tartottak sokáig, és "csak" két helyre kellett elmenni. Igazából az volt sok idő amíg az endokrinológushoz időpontot kaptam. Az első vérvétel után felállította a diagnózist, megmondta milyen gyógyszert szedjek és miket egyek. Majd három havonta kellett konrollra járnom. Kb. fél év után látta azt, hogy olyan állapotban vannak a hormonjaim, hogy már van peteérésem és vállalhatunk babát, el sem tudom mondani az milyen öröm volt:-)
Tudtuk hogy babát szeretnénk, de nem számoltunk semmit és egyik nap a boldogságtól sírva jöttem haza és mondtam a páromnak, hogy gyermekünk lesz:-)
Az én személyes tapasztalatomból mondom, hogy a két orvos (nőgyógyász, endokrinológus) bőven elég, hogy felállítsák a diagnózist.
Írjál majd hogy ha megvoltak a kivizsgálások!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!