Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Félek hogy pco-s vagyok!...

Félek hogy pco-s vagyok! Vajon tényleg az vagyok?

Figyelt kérdés
Az egyik oldalon azt írták mivel 32-45-ig szokott tartani a ciklusom hogy Pco-s vagyok.Múlt hónapban voltam dokinál csak kézzel vizsgált, hüvelyivel nem.Azt mondta, hogy valószínű nincs peteérésem. Írt fel Clostit azt mondta hőmérőzzek és menjek vissza 2 hónap múlva.Szerintetek is utalhat ez a ciklus Pco-ra?
2009. febr. 20. 12:04
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

szia, megint ijesztgetős vagyok, és ellentmondok az előttem szólónak, sajna bizonyított, de nem reklámozott tény, hogy a fogamzásgátlók okozhatnak pco-t. nem mindenkinél, sokan vagyunk, akik szedtük, és nem lett bajunk, de a fogigátló terjedésével terjed a pco is. nem véletlen.

amúgy meg a pco is egy rejtély maga, nem tudják, hogy milyen betegség pontosan, sem azt, hogy mi okozza, csak egy csokor hormonális tünetet neveznek pcos-nek, ami hormonzavarra utal, van akinél nagyon egyszerű a kezelés és egy gyógyszerrel rendbejön, más meg egy életen át meddő marad és csak lombikkal jön össze a gyerek.

ez a nagy titok, senkit nem akrok elkeseríteni, de a fogi gátlók nagy veszélyt rejtenek!

2009. febr. 20. 14:02
 22/37 anonim ***** válasza:
44%

helo!

èn vok aki azt mondta ne hidd el a tabis rèmhireket!

Elozonek irnàm,hogy onmagaddal kerultèl ellentmondàsba:azt irod bizonyitott tèny h a tabi pco-t okoz,majd utàna,hogy ez a betegsèg egy rejtèly ès nem tudni mi okozza....Làtod?

Nagy veszèlyt rejt a tabi,aha,de vannak elonyei is,az hogy a tabit szedo noknèl ritkàbban fordul elo a petefèszek ràk pl,ami egy pconàl azèrt durvàbb.

Szoval nem vitatkozni szeretnèk,fèlre ne èrtsetek,csak a kèrdezot szerettem volna megnyutatni.

2009. febr. 20. 17:28
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

én csak azt írtam, hogy a tabi miatt sokaknak van hormongondja, és ezt elegánsan ma pco-nak hívják, mert ez nem betegség, hanem tünetcsoport, de amióta felfedezték a fogamzásgátlót azóta terjednek a szimptómák. sajna nem rémhír, hanem tény, de ennek ellenére én is azt mondom, hogy van akinek az a legjobb ha beszedi, mert az a biztos, viszont később nem csoda, ha esetleg megbomlik a hormonrendszere, és ez az amit ma a szakirodalom pco-nak nevez.

azt hiszem nem értettél meg teljsen az előbb...

2009. febr. 20. 17:38
 24/37 anonim ***** válasza:
44%
Lehet, én nem értek, hozzá, de tudtommaal a PCOS anyagcsere betegség és csak a tünete között szerepel a petefészekciszta, nem fogamzásgátló okozza. A vérzés kimaradást a tabletta elhagyása után a gyógyszer okozhatja, de ez még nem PCOS. Van egy nagyon jó oldal ahol le van írva ez a betegség. Ha beírod a Google-be a PCOS-t, biztos kidobja.0
2009. febr. 20. 17:55
 25/37 anonim ***** válasza:
44%
És nem PCO, hanem PCOS: policisztás ovárium szindróma. Előző voltam.
2009. febr. 20. 17:57
 26/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2009. febr. 20. 18:03
 27/37 anonim ***** válasza:
pco a betegség neve, pcos a tünetegyüttesé, és drága utolsó az anyagcsere véletlenül nem hormonvezérelt? én úgy tudom van köze ehhez, az inzulinrezisztencia is hormonális, ha olvasod az eü statisztikákat kiderül, hogy ezek a szimptómák a tablettás fogamzásgátlással egyidősek, miért tartod ennyire kizártnak, hogy lehet (nem állítom, hogy minden esetben) köze a pco-nak és a gyógyszernek egymáshoz, ha a klinikai farmakológusok már tájékoztatnak erről, ha felírják a gyógyszert? csak nem valami gyógyszergyárnak dolgozol?
2009. febr. 20. 18:46
 28/37 anonim ***** válasza:

12.26-os vagyok:-) Maga a vizsgálatok azok nem tartottak sokáig, és "csak" két helyre kellett elmenni. Igazából az volt sok idő amíg az endokrinológushoz időpontot kaptam. Az első vérvétel után felállította a diagnózist, megmondta milyen gyógyszert szedjek és miket egyek. Majd három havonta kellett konrollra járnom. Kb. fél év után látta azt, hogy olyan állapotban vannak a hormonjaim, hogy már van peteérésem és vállalhatunk babát, el sem tudom mondani az milyen öröm volt:-)

Tudtuk hogy babát szeretnénk, de nem számoltunk semmit és egyik nap a boldogságtól sírva jöttem haza és mondtam a páromnak, hogy gyermekünk lesz:-)

Az én személyes tapasztalatomból mondom, hogy a két orvos (nőgyógyász, endokrinológus) bőven elég, hogy felállítsák a diagnózist.

Írjál majd hogy ha megvoltak a kivizsgálások!

2009. febr. 20. 19:30
 29/37 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ha kérdés van írjál, hátha tudok segíteni:-)
2009. febr. 20. 19:30
 30/37 A kérdező kommentje:
Köszi neked!!!Aranyos vagy!
2009. febr. 21. 08:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!