Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Korai még egy baba 21 évesen/n...

Korai még egy baba 21 évesen/nyáron töltöm a 22-t/? (Ha nem betervezett akkor is? )

Figyelt kérdés
8 hónapja vagyunk együtt a párommal, jelenleg munkát keresek, és amint van, összeköltözünk.(Házunk lenne) Dec. végén volt egy kis bakim a fogamzásgátlómmal (kimaradt egy szem). Az elmúlt 1 hétben ingerlékeny vagyok eléggé, és úgy fájnak a melleim, hogy majd leszakadnak. Már kétszer megjött a baki óta, az első 1 napot késett, de csak 3 naposak voltak. Két napja teszteltünk, negatív lett. Ha mégis van baba, lehet baja a fogamzásgátlótól/Lindynette20/? Ha nem muszáj nem szeretnék még babát (ésszerű okok miatt, pl. anyagi háttér) de ha összejött akkor nem szeretném elvetetni, ha egészséges. A családban mindenki ellenezné, a párom kitartana a döntésem mellett. Vélemyények?
2009. febr. 19. 07:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha már megfogant akkor kár lenne elvetetni. Ha viszont nem akkor a jövőben nagyon figyelj oda a fogamzásgátlásra, mert igazából ráérsz még bőven a babázással.

Én 27 voltam mikor az elsőt szültem 32 mikor a másodikat.

2009. febr. 19. 07:25
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
csak rajtad múlik korainak érzed e,én 23 vagyok,májusban fogok szülni,elméletileg nem árt neki a fogamzásgátló.az a fontos te és a párod mit akartok,másra ne hallgass
2009. febr. 19. 08:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Azok alapján, amiket leírtál, én nem lennék biztos benne, hogy terhes vagy. Szerintem azért, mert kifelejtettél egy szem tabit, attól még nem estél teherbe feltétlenül, hiszen tudod, hogy nem olyan könnyű dolog az. A tüneteket lehet, hogy csak az idegesség produkálja. Amikor én is 21 éves voltam nagyon szerettem volna babát és én is állandóan azon filóztam, hogy nagyon fiatal vagyok e hozzá, és hogy ciki-e, szégyelnem kellene e magam miatta. Akkor fiatal vpltam hozzá, mert ezen filóztam, tehát nem voltam még lelkileg érett rá. Azt mondom, ha csak az év számot nézzük, szerintem nemfeltétlenül vagy fiatal hozzá. Nem kell szégyelned sem magad. Aki mondjuk 17 éves. Na ő már fiatal hozzá. Te viszont mégsem lennél már gyereklány. ha mégis terhes vagy, örülj neki hogy a babádnak fiatal anyukája lesz.
2009. febr. 19. 09:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sem estél teherbe. Ha elfogadod a tanácsomat, szerintem jobb fiatalon szülni, bár én még csak 31 éves vagyok, de nagyon bánom, hogy nem szültem fiatalabb koromban! Igaz most is nagyon jó terhesnek lenni, de fiatalabban könnyebben viseltem volna, de azért még most is átugrok mindenkit a családban ha kell:-) 32 heteske
2009. febr. 19. 09:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem gondolkodom azon, hogy szeretnék-e vagy sem. Szeretnék, de nem érzem még hozzá a biztos hátteret. (25 éves koromig viszont legalább egyet szeretnék, mert nem akarok későn szülni. Inkább hamarabb)De ha a páromon múlik, ő biztos megtenne mindent értem. Köszönöm a válaszokat!
2009. febr. 19. 10:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem egyáltalán nem korai.

Én most vagyok 27. Már több, mint egy éve próbálkozunk, de nem akar összejönni. Bánom, hogy nem kezdtük el hamarabb.

Ha most lennék 22, egy percig sem gondolkodnék rajta, simán bevállalnám.

Sajnos nem tudhatja az ember, mennyit kell várnia rá!

A család meg majd beletörődik :-))

2009. febr. 19. 22:42
 7/7 A kérdező kommentje:

:-) Köszönöm a bíztató és a nem bíztató válaszokat. :-)

Úgy fest a dolog, hogy nem vagyok terhes. Kicsit megnyugodtam, mert így van időm dolgozni kicsit, mielőtt jönne a baba. Mindkét érvelés 100%ig érthető. 1-2 év még belefér, addig is alapozom a jövőnket...ha minden úgy alakul, ahogyan szeretném.

2009. febr. 20. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!