A spermavizsgálat eredményét hogy kell értelmezni?
Azt mondják pl, hogy a 20 millió/ml, min. 50% mozgó és min 30% normál alakú a jó. De ez mit jelent? A normál alakút csak a mozgók közt nézik vagy összeshez viszonytva?
(Elfelejtettük a dokitól megkérdezni. Sajnos a férjem eredménye nem lett jó, a doki ICSI-t javasolt, tehát a tényeken nem változtat, de engem érdekel.)
És a műtét miatt/előtt lehet próbálkoznotok azért?
Nekünk mivel semmi szervi gond nincs, baci sem volt, (tehát nem ilyesmi miatt rossz a szám), ezért mondta a doki a lombikot...
Amúgy igen, én is abban bízom hátha a mennyiség kompenzálja minőséget :)) - és, ha a vitaminok kicsit segítenének a minőségen is, hátha...
Főleg miután 1 éve volt már egy terhességem (rögtön összejött), csak sajnos el is ment a 6-7. héten.
Talán mégsem annyira reménytelen... Úgyhogy én pár hónapot szeretnék várni és ha nem javulnak az eredmények és babó sem jelentkezik, akkor nekiindulni csak a lombiknak.
Mikor lesz nálatok a műtét?
Ja, mi is Macat vettünk a hévégén, de a férjem 3x1-t szed naponta. (Remélem nem lehet túladagolni :-O )
És cinkes C-vitamint. Tökmagot már régóta eszik, mert szereti :)
Igen, szerintem is nagyon megérdemelnénk :)
Sajnálom, hogy neked is ment már el baba, meg üres petezsák is, ráadásul rossz helyen... De egyetértek azzal, hogy a kevéssel is célba lehet találni, mi bizakodunk benne. (Főleg miután egyszer már sikerült). Nálam nem tudják miért ment el a baba, de arra gyanakszanak, hogy inzulinrezisztencia miatt (semmi tünetet nem produkálok egyébként, tök szabályos a ciklusom, nincs rajtam 1 kg felesleg sem, stb..) de tényleg nagyon magas lett a terheléses inzulinom és a cukrom sem volt tökéletes. Úgyhogy most gyógyszert szedek rá, de sajnos a teherbeesésen eddig nem segített...
Nekem mostanság, 1-2 napja lehetett peteérésem :)
Abban maradtunk a férjemmel, hogy június körül elmegyünk a meddőségi központba, addig kiderül használnak-e a vitaminok vagy sem és attól függően meglátjuk. Sajnos nekünk még nincs gyerekünk, 30-ak elmúltunk és mi is nagy családot szeretnénk. Attól félek, ha arra várunk, hogy természetes úton jöjjön össze, lehet csak évek múlva sikerül. De a lombiktól is tartok, nem is tudom hogy lehetne munka mellett, nem szívesen mondanám el a főnöknek pedig muszáj lenne, stb...
Fúúú, az a 30 kiló hízás elég rémisztően hangzik.
Drukkolok neked, szólj mindneképpen, ha tesztelsz! :)
Ez a mai eredményünk.
Megnéznétek, ez most jó? De mi az az összecsapódás? IgA és IgG? Tudjátok? belinkelem a kérdésemet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Megnéztem, de én azt nem tudom, nekünk olyan nem volt a papíron. Viszont meg googléztam és ezt találtam:
IgA
Az IgA a vér immunglobulinjainak 15-20%-át képviseli, bár alapvetően a különböző nyálkahártyák (légzőrendszer, gyomor- és bélcsatorna, nemi utak) felszínére szekretálódik. Szintén előfordul az anyatejben, könnyben és a nyálban. Ez az immunglobulin a testfelszínre jutott, lenyelt vagy belégzett patogénekkel szemben fejti ki védő tevékenységét. Az IgA nem aktiválja a komplement rendszert és csak kismértékben opszonizál (fagocitózis elősegítése). A vérben keringő IgA jelentős része monomer, de dimer szerkezet is található belőle. A nehézláncot az α génszakasz kódolja a genomban. Ember esetén két alosztálya fordul elő, az IgA1 (90%) és az IgA2 (10%) amelyek a konstans régió összetételében különböznek. Az IgA1 a többi immunglobulinhoz hasonlít, míg az IgA2 molekulában a nehéz- és könnyű-láncok nem a kovalens diszulfid-hiddal, hanem nem-kovalens kötésekkel kapcsolódnak. Bár az IgA2 szérumban alacsonyabb mennyiségben van jelen, a szekrétumokban dominál.
A szekrétumokban található IgA dimerként van jelen. A két monomer IgA molekula mellett további két peptidlánc is megtalálható benne: ezek egyike a J lánc ("join"; kapcsoló), amely a két monomer IgA-t összeköti. A másik peptidláncot szekretoros komponensnek hívják, melyet a nyálkahártya epitél sejtje termel és akkor kapcsolódik a dimer IgA-ra, amikor az egy sajátos mechanizmus révén a sejten keresztül a nyálkahártya felszínére kerül. Számos esetben nemcsak dimer, de trimer és tetramer IgA-t is ki lehet mutatni.
Többet én sem tudok, dokit hívd fel szerintem és kérdezz rá. Amúgy a párod egy bika:) jó sok spermája van.
Kérdezőnek: szerintem igazad van, és nincs mire várni, én a helyedben még a nyarat megadnám magunknak és utána lombik vagy inszem,munka helyen szerintem meg tudod oldani, ha jó a körzeti orvosod, engem pl lombik előtt kiírt pihenni:) gerincproblémákkal:))ami persze nem volt de beszéltem vele és rendes volt, egy hónapig tudott otthon tartani, pont jól jött.
Figyi jön a tavasz, nyár, ezerrel szerelem lesz a levegőben:)össze fog az jönni:) majd megírom a teszt eredményét szerintem vasárnap fogok tesztelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!