Pajzsmirigy kezelés megkezdésétől mennyi idő mire jöhet a baba?
Szia!
Itt az előző. Gondolkodtál a Kaálin? Én ma kértem időpontot és már csak május közepére adtak.Ez csak konzultáció. Előjegyeztek októberre IVF-re. Ha belegondolsz az még több mint fél év, szóval nagyon sokára lehet belőle baba, nálad is mire beállítják, addigra lehet, eltelik legalább fél év. Azért erősködök ennyire, mert mostmár látom, hogy hogyan repült el az a 3 év haszontalanul, várakozásokkal telve.
Szia!
Gondolkodtam persze a Kaálin..., de ez olyan hirtelen jött most nekem (pajzsmirigy probléma, antiTPO, sárgatest probléma), hogy azt se tudom merre vagyok arccal!
Előtte még szeretnék konzultálni a nőgyógyászommal, ő mit mond, mit tanácsol, kikérni a véleményét mindenről, vérvételből először még megnézzük mi is van a sárgatesttel pontosan. Illetve 27 éves vagyok, van időm még(fogjuk rá), nagyon szeretnék kisbabát, de a nagyon akarásnak is tudod mi a vége....?!
Szóval tisztuljon, ülepedjen le a dolog a fejemben, lássam át mit s hogyan tovább.
Meg most beleugrani egy Kaális dologba, nem olcsó mulatság... hiába támogatott, sok barátnőm átment már ezen... rengetegbe kerül!
Persze lehet hogy az lesz a vége, hogy ott kötök ki, de még bízok!
Neked kívánok mihamarabbi egészséges, boldog babavárást!
Ha van valami fejlemény várom a beszámolódat! :-)
Remélem megéri a pénzét a nőgyógyászod és tud segíteni. Én 28 éves vagyok, de muszáj idejében kezdeni, már így is én is el vagyok késve, mert teszem fel, ha elsőre nem sikerül, akkor egy csomó időt ki kell hagyni, vagy kezelést váltani, s aztán megint x hónap mire újra beültetésre kerülsz.
Ha lesz valami feltétlen írok, de írhatsz te is. Drukkolok!
Kedves 03-03 10:23!
Nem arról van szó, hogy nem tudom mi a hormonlökés, hanem arról, hogy szó nem volt nálam ilyesmiről, és eddig még másnál sem olvastam ilyet. A doki megnézte az első alkalommal az értékemet, és rögtön olyan dózisú gyógyszert adott, amiről úgy gondolta, az lesz jó. És rögtön jó is lett! A tiéd nézett be valamit, de nagyon! Egyébként, ha alulműködik az ember, akkor kell emelni, nem pedig csökkenteni a gyógyszert.
És én járok a Kaáliba, már túl vagyok két sikertelen inszemen és egy szintén sikertelen lombikon. Mindegyik azelőtt történt, hogy kiderült volna nálam a baj. Mivel nem voltam túlsúlyos, és stimulálható voltam, a Kaális dokimnak eszébe sem jutott megnézni a TSH-mat.
Mos kezdünk bele a második lombikba, de most talán nagyobb eséllyel indulunk. A kérdezőre szerintem még vár pár kivizsgálás, a meddőségi centrumok is kérik ezeket. HSG, Andrológia. Mondjuk mindenképpen érdemes ezeket megcsinálni, hogy kizárjanak minden problémát.
Mielőbbi babásodást kívánok mindenkinek!
Kedves Manka68!
A terhességem előtt 2 hónappal voltam HSG-n, rendben volt minden, a férjemmel is voltunk Debrecenben akkor andrológusnál, minden a legnagyobb rendben van nála is.
Azt nem tudom, hogy ha elindulunk esetleg tovább a Kaáliba, akkor azok az eredmények megfelelnek-e, vagy azt mondják, hogy újra meg kell csinálni!? 1 éve volt mindez.
Szeretném megkérdezni tőled, hogy hogy alakul egy inszem? Kezdek gondolom egy bejelentkezéssel...., illetve anyagiakban ez mit jelent? Köszönöm a tájékoztatást előre is.
Szia!
Úgy emléxem egy éven belüli eredményeket fogadnak el. Vagy fél év? Régen volt már nekem az első alkalom. Megnézik az eddigi leleteidet. Ha nem kell már más, (elvileg hormonlabor, HSG, andrológia), és nem kell kezelni semmit, akkor clostyval kezdenek, és UH-val nézik, hány tüsző éreget. Ha 2-3 tüsző van kilátásban, és a méret is megfelelő, kapsz egy tüszőrepesztő szurit, ezután 36 órával csinálják az inszemet. Apa leadja a friss kiskatonákat, azokat szépen felturbózzák, egy szép nagy fecskendőbe töltik. Egy nőgyógyászati vizsgálóasztalra kell feküdni, a fecskendővel a méhedbe juttatják a kisfickókat. Ezután 30 percig feküdni kell. Nem azért, mintha bármi is fájna, vagy szédülnél, semmi ilyesmi. Az egész olyan, mint egy nőgyógyászati vizsgálat. Ezután szerencsés esetben hazamegy a kismama. :-) Kap utrogestant, és egy tesztet, hogy 14 nap múlva csinálja meg. Ha negatív, akkor vissza vérvételre, hogy biztosan nincs-e baba, és abba kell hagyni az utrót, amitől pár napon belül megjön a menses. Ha poziztív a teszt, akkor már terhesultrahangra lehet majd menni. Arra azért fel kell készülni, hogy az inszem itt sajnos nem ingyenes, valamiért azt a Kaálinak nem téríti a TB. De ez még nem olyan horribilis összeg, én nem mentem volna máshova semmiképpen. A lombiknál már csak a gyógyszereket kell fizetni, az is épp elég. :-(
De szerintem neked ne mlesz ezekre szükséged, ha a TSH-d beáll normális értékre, spontán babásodni fogsz szerintem!
Drukkolok neked!!! Majd írd meg, hogyan alakulnak a dolgaid! Akár ide, akár priviben is, ahogy neked jobb!
Szia Manka68!
Nagyon köszönöm a részletes leírást, tényleg nagyon hasznos volt!
Nagyon reménykedek benne, hogy nem kerül oda a sor, hogy látogatnom kellene bármelyik Kaáli intézményt is!
Nincs még egy hete sem, hogy szedem a pajzsmirígyre a gyógyit...bízom benne, hogy szépen beáll mihamarabb.
Amitől tartok az az antiTPO(ellenanyag). Remélem nem fog keresztbe tenni a babának, mivel tudjuk, hogy van és ha összejön a baba, gondolom onnantól kezdve tudnak adni rá vm-t. A sárgatest kiderül a hónapban, hogy hogy alakul, de biztos bibi van, mert vezetem a hőmet és szépen fel-alá táncol a ciklus 2. felében... :-(
Amitől tarthatok még az az, (nem tudom a megnevezését) hogy mi van akkor, ha a szervezetem megöli a "kiskatonákat"?! El sem jutnak oda, ahová kellene. Van tán valami vizsgálat rá, de a nevét sem tudom, meg hogy hol lehetne ilyet elvégeztetni.
Erre azért kevés esélyt látok, mivel egyszer már sikerült a baba!
Nem csüggedni, fel a fejjel és csak előre!
Kitartást és minden jót!
Ui: Ha bármi van jelentkezek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!