Lehet enyhe IR? Eredményeim az alábbiak: TSH 3.100 mIU/l 0.270 - 4.200 Glucose terhelés 0 perc 4.97 mmol/l 4.10 - 6. 00 *Glucose terhelés 120perc 3. 02 mmol/l 4.10 - 7.80 Insulin terh 0 perc 9.36 mIU/l 2.60 - 24.90 Insulin terh 120 perc 18.41 mIU/l
Figyelt kérdés
2011. febr. 25. 17:37
1/3 anonim válasza:
Nemhinném,de kérdezd meg az orvost!
2/3 A kérdező kommentje:
Nyilván megkérdezem, kedden megyek hozzá, de addig is furdal a kiváncsiság. Voltam már korábban is terheléses cukorvizsgálaton, és annak eredményéből következtetett IR-re, mert a terheléses alacsonyabb volt, mint az éhomi , bár akkor inzulint még nem is néztek. Most is alacsonyabb a terheléses cukrom, sőt az alsó határt sem éri el, viszont ha ez nem IR, akkor mitől megy le ennyire?
2011. febr. 25. 17:57
3/3 Manka68 válasza:
Szia!
Elég fura az eredményed, ilyen magas alap inzulin értéket én még nem láttam. Viszont a 120 perces nem magas, nekem azt mondta a dokim, hogy 30 alatti érték jó. De van egy olyan szabály is, hogy nem lehet több, mint a 0 perces 5szöröse. Nálad erről szó sincs! Írd majd meg, mit mond rá a doki, engem is nagyon érdekel!
Viszon a TSH-d magas! Hiába van ref értéken belül, babásodáshoz 1 körüli érték a jó, de mindenképpen 2 alatt kell lennie! Szóval kicsit alulműködik a pajzsmirigyed. Lehet, hogy emiatt ilyen érdekes az inzulinod és a cukrod is, lelassul tőle az anyagcsere, ez hozza magával az IR-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!