Imszemre készülök. Felmondanátok, és várnátok, hátha rövidesen sikerül a baba?
Jár munkajogi védelem az ilyen programokban résztvevőknek. A felmondás nem biztos, hogy szerencsés még akkor sem ha ezzel járó anyagi terhek vállalhatók számotokra. Bár van aki szerint az vezetett sikerhez, hogy a munkájával járó stresszt kiiktatta az életéből.
A törvény már most véd téged, én már beszéltem egy ügyvéddel:
1992. évi XXII. törvény
a Munka Törvénykönyvéről
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,
b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,
c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
és
1997. évi CLIV. törvény
az egészségügyről
Az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások általános feltételei
f) a női ivarsejt megtermékenyülését, illetőleg megtermékenyíthetőségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlődését elősegítő egyéb módszer.
Nézz utána Te is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!