Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Imszemre készülök. Felmondanát...

Imszemre készülök. Felmondanátok, és várnátok, hátha rövidesen sikerül a baba?

Figyelt kérdés
Már rengeteg vizsgálaton és konzultáció túl vagyunk, és hogy az imszemig eljussunk közel 5-6 hónap telt tel.Minden hónapban valamilyen okot kellett keresnem a munkahelyen, hogy elengedjenek. Most ismét mennek kell, és már nem tudok mit kitalni, hogy megint hova megyek. Mi hogyan oldanátok meg?
2009. febr. 15. 18:14
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
78%
Beszélj a fönököddel, mond el neki.
2009. febr. 15. 18:18
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan megértelek, én sem merném megmondani a munkahelyemen, mert ha megtudnák mire készülök, egyből kirúgnának (12 év után is!)Ha lehetséges, kérj egy nap szabit, azt talán nem kell megindokolni, vagy előtte légy rosszul, és ugy kérj másnapra egy szabit, hogy ki tudd magad pihenni... Tudom sokan hülyének néznek most, de hihetetlen milyen sok gonosz főnök és munkatárs van, akikkel az ilyet nem lehet megosztani. Én is így vagyok...
2009. febr. 15. 18:19
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló cipőben járok mint Te. Elvileg egy hét múlva megyek inszemre: 3 nap kórház + pár nap táppénz. Fogalmam sincs, hogy mit mondjak a munkahelyemen. Ha azt mondom, hogy "nem akarok róla beszélni", akkor mindenki ezen fog csámcsogni és találgat. Ha kitalálok valami hazugságot, az jobb?
2009. febr. 15. 18:20
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Jár munkajogi védelem az ilyen programokban résztvevőknek. A felmondás nem biztos, hogy szerencsés még akkor sem ha ezzel járó anyagi terhek vállalhatók számotokra. Bár van aki szerint az vezetett sikerhez, hogy a munkájával járó stresszt kiiktatta az életéből.

2009. febr. 15. 18:20
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
De egyenlőre ne mondj fel, mert a mai világban nagyon nehéz munkát találni.
2009. febr. 15. 18:21
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát semmi képpen ne mondj fel! Ki tudja mikor jön a baba. Mert ha megmondanád az igazat, akkor kirugnának? Ha igen akkor, vedd fel a plépofát és füllents továbbra is. Mond hogy kivizsgálásra jársz, de nem baba ügyben hanem valami más.
2009. febr. 15. 18:22
 7/23 anonim ***** válasza:
Jaa! nem tudtam hogy ez több nappal jár... Kíváncsi vagyok mit írnak még.
 8/23 A kérdező kommentje:
Csak az a probléma, hogy min.2-3 alkalom az ulrahang és +1 az inmesz. Tehát ebben a hónapban ismét majd egy hét. És ez így megy október óta.... Most már ott tartok, hogy jobban stresszelek a munkahely miatt (hogy mit csináljak), mint az inszem miatt. A főnökkel beszélni képtelenség. Ahogy elmondanám neki, rámszállna, és pokollá tenné az életemet, mivel alapból sem emberséges. Nem tudom mi legyen:-((((
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Hú nehéz helyzet egy ilyen főnökkel. Lehet amúgy is, h jobban járnál, ha nem egy ilyen helyen dolgoznál, mert a stressz nagy mértékben befolyásol MINDENT!
2009. febr. 15. 18:25
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

A törvény már most véd téged, én már beszéltem egy ügyvéddel:

1992. évi XXII. törvény

a Munka Törvénykönyvéről

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

és

1997. évi CLIV. törvény

az egészségügyről

Az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások általános feltételei

f) a női ivarsejt megtermékenyülését, illetőleg megtermékenyíthetőségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlődését elősegítő egyéb módszer.

Nézz utána Te is!!!

2009. febr. 15. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!