Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A metformin ugyanazt a hatást...

A metformin ugyanazt a hatást éri el pco-soknál, mint a closty? Peteérést?

Figyelt kérdés

sajnos nagyon össze vissza menstruálok,peteérésem sincs szerintem rendszeresen.már elmentem endokrinologushoz,levettek vért,most várjuk a labort.

ha minden rendben elkezdhetem a metet.

olvastam a clostyrol is,itt is h sokaknak segitett.elolvastam a betegtájékoztatóját a neten,de benne van h májfunkciós zavar estén v májbetegségnél nem szedhető. nekem ez fennáll, zsirmájam van. akkor az egyetlen esélyem a met h terhes legyek újra? ugyanis csodával határos modon van egy fiam,egy csodababa spontán fogant pedig moindig mondták h nem fog sikerülni ilyen ciklus mellett, de szeretnénk tesót még mielőtt 3lesz, hogy egy körben otthon tudjak maradni velük,mert tudom ha visszamegyek melozni,akkor nem lesz több gyerekem, ne menjünk bele h de miért stb...

szerintetek segithet a metformin ha elkezdem szedni??

köszönöm

2011. febr. 13. 13:27
 1/2 anonim ***** válasza:

A metformic a cukrodat teszi rendbe. A PCO összefügg valahogy a cukorháztarással, az inzulinrezisztenciával. Én nem kaptam Metformint. A 90 napos diétát csináltam, az legalább egy évre helyre teszi a cukromat, és ezáltal a ciklusomat. Ha megint kezd rendszertelen lenni, újra diétázom. Most már a diéta óta 2 év telt el, és havonta, rendszeresen jön meg még mindig.

A Closty a peteérést segíti. A kettő teljesen különböző hatású gyógyszer. Javaslom, vágj bele az említett diétába, veszítenivalód nincs. (Egy 3 éves kislány anyukája.)

2011. febr. 13. 13:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem decemberben írták fel három év dokitól dokira járás után a metet. Azóta szedem, január elején felemelték az adagomat. Most fogok menni második vérvételre. PCOs-m van. Első évben 4 menzim volt, másodikban 9, harmadikban nagyjából 33-40napos, viszont egy-kettő kimaradt. Mielőtt felírták akkor is pont két ciklus is kimaradt, és mióta szedem 33napos. Szóval ezt rendbe tette úgy érzem, de az, hogy van-e pém az nem ettől függ, és azt nem tudom. Az elmúlt három ciklusomban még nem estem teherbe, de az orvos azt mondta, hogy sokan már úgy mennek vissza második vérvételre és konzultációra, hogy már babájuk van. Szorítok neked! Ha meg tudod beszélni az endokrinológusoddal és indokoltnak látja, szerintem érdemes beszedni már csak a PCOs miatt is, meg a rendszertelen ciklus miatt is.
2011. febr. 13. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!