Okozhat gondot ez Elevit és a folsav sokáig tartó szedése?
Pusztán az Elevit szedésétől, nem nő a teherbe esés esélye.
Ez nem arra való, hanem arra, hogy ha már terhes vagy, az átlag embertől eltérő vitamin igényeket kielégítse.
Teljesen igaza van annak a válaszolónak,hogy abszolút helyénvaló már a babatervezés időszakában is szedni ezeket. Főképp,hogy a szervezetnek kb egy hónap kell,mire a folsavszint olyan normális értékeket ér el ami megfelelő a babának.
Én azt tudom javasolni,hogy a várakozás időszakában ne napi rendszerességgel szedd ezeket. Heti pár alkalommal vedd be,és ráadásul amelyik napon Elevitet veszel be azon a napon már folsav nem is kell,hiszen van benne.
A felkészüléshez ennyi bőségesen elég lesz,és ha már tudod majd,hogy megfogant a baba,ráérsz akkor rendszeresen szedni.
Nem sikerült teherbe esnem, ezért mentem nődokihoz. Műtétem is volt végül, de mindamellett azt javasolta, hogy kezdjek el szedni olyan terhesvitamint, ami napi 0,4 mg folsavat tartalmaz. Én a Béres Gravidát választottam, 2 naponta szedtem, mert ebből egy szem 0,8 mg folsavat tartalmazott. Amióta babát várok, már napi 1 szemet szedek.
De terhesvitamint és folsavat szerintem biztos nem kell együtt szedni.
Szia.
Én kb 1hete kezdtem el szedni az Elevitet,és előtte beszéltem az orvossal hogy hogy is kell szedni,azt mondta hogy bőven elég úgy szedni hogy miután elmúlik a menstruációd,rá 2hétre elkezded szedni amíg újra meg nem jön,és ha nem jön akkor folytatni!
Elég csak az Elevitet,mert abban megtalálható minden vitamin!
Teljesen igaza van a harmadik válaszolónak!
Köszönöm a válaszaitokat!
Azt pontosan tudom - a reklám is mondja, és mindenhol olvasható-, hogy az nem baj, ha a babamegfogantatása előtt már néhány hónappal elkezdjük szedni az Elevitet, csak azzal nem voltam tisztában, hogy nem terhelem-e túl a szervezetemet - bizonyos nem vízben oldódó- vitaminokkal. Azt pedig sok helyen olvasom, és a védőnőm meg a gyógyszerésznő is mondta, hogy az Elevitben valóban nem elegendő a folsav. (Itt van előttem a doboz, 0,8 mg-ot tartalmaz az Elevit) Ráadásul az első terhességem közben is kellett szednem a nőgyógyász javaslatára.
Azzal teljesen tisztában voltam, hogy nem segíti elő az Elevit a teherbeesés esélyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!