Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet ezért nem sikerül...

Lehet ezért nem sikerül teherbe esnem?

Figyelt kérdés

Már több mint 3 éve nem szoptatok, mégis amikor megnyomom a mellem jön még belőle tej. Mit gondoltok lehet emiatt nem sikerül teherbe esnem?

Volt olyan akinek így volt és mégis sikerült teherbe esnie? Ha igen, mennyi idő alatt?

2011. jan. 25. 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Folyik a tej vagy csak egy két csepp? Másfél éve szültem,nagyon kevés tejem volt,végig pótolnom kellett!De a mai napig nyomásra jön egy két csepp tej!Megkérdeztem egy orvost és azt mondta ,hogy akár évek múlva is jöhet egy két csepp tej nyomásra,ez teljesen normális!
2011. jan. 25. 22:13
 2/10 A kérdező kommentje:

szia

köszi a gyors választ.

nem nem folyik, csak nyomásra jön belőle pár csepp. Igen, tudom minek nyomogatom. nem is szoktam állandóan, csak néha megnézi az ember szerintem más is így van ezzel. Tehát csak nyomásra van.

2011. jan. 25. 22:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem is csak nyomásra és csak pár csepp jelenik meg. Így van ez azóta, hogy először szültem, szoptattam. Azóta már szültem még egyet, és terhes voltam már harmadszor is, csak sajnos ő elment.
2011. jan. 25. 22:35
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves második a válaszod, ez egy kicsit megnyugtat. Ezek szerint akkor neked még mindig jön tej a melledből ha megnyomod.
2011. jan. 25. 22:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, ilyen vizes sárgás valami.
2011. jan. 25. 22:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez az oka. Valószínűleg magas a prolaktin szinted, ami gátolja a teherbe esést és megtapadást.

Én többször is elvetéltem, a doki erre gyanakodott. A vérvétel ugyan nem igazolta a magas prolaktin szintet, de azt mondta, hogy ha tejsavó jön a mellemből, akkor bizony magas.

Bromocriptint írt fel, amiből csak felet szedtem. A következő vérvételen már annyira alacsony volt, hogy megcsillagozták, de akkor sem hagyhattam abba, de lecsökkentettem negyedre. Hogy ennek köszönhető vagy sem, de elsőre terhes lettem és ez a baba meg is maradt. Már 13 hetes vagyok.

Első körben a helyedben megpróbálnám a barátcserjét. Állítólag az is csökkenti.

2011. jan. 25. 23:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Három évvel szoptatás abba hagyása után semmi keresnivalója a melledben egy cseppnek sem. Csak akkor van ott , ha magas a prolaktin szinted, amit vagy terhesség okoz, vagy hormonzavar, az agyalapi mirigy hibás működése. Endrokrinoloógus elküld hormonvérvételre és ott minden kiderül..hidd el ugyan így jártam anno én is, amint rendbe rakták a prolaktin szintem azonnal terhes is lettem.
2011. jan. 26. 07:53
 8/10 anonim ***** válasza:
a magas prolaktin szint gatolja a pajzsmirigyet, aminek az alulmukodese meddoseggel jar...ez lehet az oka.
2011. jan. 26. 10:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Kicsit megijesztett amit írtatok! Másfél éve szültem,nyomásra még mindig jön egy két csepp tej,az orvos megkérdeztem ,ő azt mondta,hogy ez teljesen normális,akár még évek után is!Pár hónapja elvetéltem 6hetesen!
2011. jan. 27. 11:52
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

mindenesetre érdekes, mert utánanéztem egy kicsit és rám egyik tünet sem jellemző. Az orvosom is mindent rendben talált. Remélem mégis sikerül így is teherbe esnem.

2011. jan. 28. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!