Hogyan döntsek? Mi lenne a helyes?
Párommal eldöntöttük,hogy végre belevágunk a babaprojektbe. Kicsit bonyolult a helyzet,ezért kérnék tanácsot, véleményt tőletek. Jelenleg munkanélkülin vagyok, de jogosult lehetek gyed-re, már csak 36 napom hiányzik hozzá( oep megerősített benne). Április végétől lesz is munkám, szeptember elejéig, utána kaphatok munkanélküli ellátást,hogy biztosított legyek a szüléskor, de az ugye csak 90napig jár. Mi úgy szeretnénk, és persze a kötöttségek miatt is,hogy decemberben szülessen a baba, ahhoz márciusban kellene,hogy megfoganjon. De félek tőle,hogy nem sikerülne elsőre. Viszont a másik oldal,hogyha már most elkezdünk próbálkozni élesben(jelenleg megszakítással védekezünk) és sikerülne, nagyon boldog lennék, csak félek tőle,hogy megterhelő lenne már annyira a terhesség vége felé még dolgozni (szept. 1ig) Segítsetek légyszi,hogy felelősségteljes döntést hozzunk. Egyébként a munkám annyira nem megterhelő, de szinte egész napos állás, és főképp idő függő, idénymunka, fagyizó, de nem olyan pörgős minden nap.
Ti mit tennétek?
Bocsi,hogy hosszú lett.
Köszönöm
Én a saját helyzetemből tudok kiindulni. A kisfiamra 1 évet vártunk, aztán elkezdtük a kistesó projektet, hogy ne kelljen visszamennem dolgozni, a gyerkőcnek meg bölcsibe menni és amúgy sem szerettünk volna nagy körkülönbséget. Júniusban kezdtünk el próbálkozni, akkor sikerült is, de spontán elment a baba és sajnos azóta sem jött össze. Most pont azon vagyok, hogy minél előbb sikerüljön (lehetőleg a fiam 2 éves szülinpajáig, ami szintén március).
Szóval én a helyedben már elkezdenék próbálkozni, mert ha pl. februárban sikerül, akkor októberben szülnél és ha problémamentes a terhesség, akkor nyugodtan dolgozhatnál szeptember 1-ig, hisz akkor kb 7 hónapos lennél.
Persze sajnos az ember előre nem tudhatja mi vár rá, de optimistán, pozitív gondolatokkal kell hozzáállni mindenhez!
Kívánom, hogy jó döntést hozz, könnyen sikerüljön a baba és élvezd majd a terhesség minden pillanatát! :)
Nagyon köszönöm a jó kívánságokat:) én is hasonlóakat kívánok.
Igen, én is ebbe az irányba hajlok jobban,hogy inkább hamarabb, mert a főnököm aki végülis már nem is a főnököm,hanem szinte barát, nagyon segítőkész, ha mégis probléma merülne fel.
Várok még véleményeket :)
Köszönöm az eddigieket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!